5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (2024)

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (1)

Det er sprøtt, men det er sant – Facebook har vært åpent for publikum i godt over et tiår. Det var helt tilbake den 26. september 2006 at Facebook slu*ttet å være kun for studenter og åpnet dørene for massene, og i løpet av de over 13 årene siden da har Facebook vokst eksponentielt.

Faktisk, i andre kvartal av 2018, traff Facebook 2,3 milliarder månedlige aktive brukere rundt om i verden, noe som gjør det til det mest populære sosiale medienettstedet i verden. Omtrent 75 prosent av verdens befolkning (eller omtrent 5,7 milliarder mennesker) kan bli med og starte en Facebook-konto (som krever å være 13 år eller eldre), noe som betyr at over en tredjedel av verdens befolkning er kvalifisert til å bli med i tjenesten har gjort det. Facebook har vokst fra et lite hobbyprosjekt bygget på campus i Harvard til en tjeneste som milliarder av mennesker bruker månedlig, noe som gjør det sosiale nettverket til et av de viktigste selskapene i hele verden.

Som mange andre har du sannsynligvis vært på Facebook i årevis – muligens til og med siden selskapet gjorde Facebook tilgjengelig for allmennheten i 2006. Du har brukt Facebook som et verktøy for å kontakte vennene dine, legge ut tankene dine, dele interessante historier og videoer og være vert for dine egne bilder og selfies. Mange mennesker har rutinemessig lagt ut bilder på Facebook siden de først opprettet en Facebook-konto, noe som gjør Facebook til det primære stedet å arkivere bilder for mange mennesker.

Du har sannsynligvis mistet de originale kopiene av disse bildene for mange år siden – enten du ble kvitt en gammel telefon, mistet SD-kortet ditt fra det gamle pek-og-skyt-kameraet, eller ganske enkelt slettet filen for å spare plass på smarttelefonen eller datamaskinen. Du har kanskje til og med tenkt "eh, Facebook har en kopi, jeg kan alltid bare hente den derfra" - og du hadde rett. Heldigvis, med disse minnene lagret i Facebooks økosystem, har du fortsatt tilgang til filene dine – faktisk kan du til og med laste ned bildene tilbake til din egen enhet.

Du har kanskje bestemt deg for at det er på tide å komme seg bort fra Facebook for en liten stund, eller for alltid, eller du vil kanskje bare få kopier av bildene dine ned igjen ut av skyen og til et sted hvor du har direkte kontroll over bruken deres. Uavhengig av årsakene dine, kan du hente filene dine når som helst. Vi har funnet fem forskjellige metoder for å laste ned og lagre alle Facebook-bildene dine, så uansett hvordan du vil gå frem for å hente den digitale historikken din, vil du kunne dykke inn i sosialtjenesten og trekke bildene dine ut igjen. La oss ta en titt på hvordan.

Laste ned separate bildefiler fra Facebook

Den enkleste og mest direkte måten å få bildefilene på er å laste ned hvert fotografi individuelt. Avhengig av hva du prøver å gjøre med bildene dine, er dette den enkleste og mest praktiske metoden, hvis alt du vil er å få ett eller to bilder. Hvis du prøver å få hele biblioteket ditt, er det den verste, mest tidkrevende metoden. Til og med å laste ned et album gjennom individuelle bildefiler kan være et problem, enn si å prøve å ta hvert eneste bilde i biblioteket ditt. Når det er sagt, hvis du prøver å ta noen bilder om gangen i stedet for hele biblioteket ditt, er dette den enkleste metoden for deg. La oss ta en titt.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (2)

Åpne Facebook-profilen din ved å gå til nettsiden deres og klikke på navnet ditt øverst til venstre. Øverst på din personlige profilside klikker du på "Bilder"-fanen. Som standard vil dette laste inn hvert bilde du har blitt merket i, under en seksjon kalt «Bilder av deg». Dette er ikke nødvendigvis bare bilder av deg, men mange av disse bildene kan være fra andre brukere på nettstedet, inkludert dine egne venner og tagger fra andre bilder. Siden du ønsker å laste ned dine egne bilder, klikker du på "Dine bilder"-fanen øverst i bildegalleriet. Dette vil laste inn alle opplastingene dine, sammen med deres spesifikke album.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (3)

Herfra vil de opplastede bildene dine sorteres etter opplastingsdato, så bla gjennom bildene dine til du finner de du vil laste ned. Når du finner et bilde verdt å lagre fra Facebook, klikker du på ikonet for å åpne bildet i nettleseren din. Velg "Alternativer" nederst på bildet, og en meny med alternativer dukker opp. Velg "Last ned." Bildet ditt lastes automatisk ned til datamaskinens nedlastingsmappe, og du vil kunne se innholdet ditt der.

To problemer: Ett, dessverre, Facebook endrer størrelsen og komprimerer bildeopplastingene dine, så hvis du håper at originalbildet ditt på 12 eller 16 MP vil bli stående i den opprinnelige oppløsningen når du laster ned bildet, vil du bli trist over å høre at Facebooks bilder endres til enten 720px, 960px eller 2048px, eller avhengig av originalfilen. For det andre vil filnavnet ditt ha et utrolig nyttig navn som "38749281_3010302_o.jpg", og du vil ikke få en sjanse til å gi det nytt navn før du laster det ned, så du vil raskt finne det i nedlastingsmappen din og gi det et mer menneskevennlig navn.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (4)

Noen brukere har rapportert et alvorlig problem når de prøver å laste ned bilder fra Facebook ved hjelp av Chrome: hver gang de prøvde å trykke på Last ned, lastet siden på nytt og ga en feilmelding som stavet ut at et problem hadde oppstått og ber oss lukke og åpne nettleseren på nytt, noe som aldri løste problemet.

Selv om vi ikke er sikre på om dette var et problem hos Google eller Facebook, ser det ikke ut til at de to tjenestene vil fungere godt sammen. Hvis du støter på dette problemet – som et raskt søk avslørte ser ut til å være et vanlig problem med Chrome-brukere – foreslår vi at du bytter kort til Firefox, Microsoft Edge eller Safari for dine nedlastingsbehov. Vi anbefaler imidlertid ikke å bruke Internet Explorer. Fra august 2018 ser det ut til at problemet er løst, men vær oppmerksom på at det kan gjenta seg.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (5)

Hvis du er på en mobilplattform som Android eller iOS, og du får tilgang til bildene dine via appen, kan du laste ned bildene dine på stort sett samme måte. Gå til profilen din gjennom appen ved å trykke på bildet ditt på hovedskjermen på enheten din. Trykk på "Bilder" under hovedprofilen din og rull over til "Dine bilder."

Finn bildet du ønsker å laste ned og åpne det i fullskjermmodus og trykk på menyknappen på telefonen din (på vår Android-baserte testenhet er det et menyikon med tre prikker øverst til høyre). Du kan deretter laste ned bildet ditt, som skal lagres rett på telefonens kamerahjul eller nedlastingsmappe. I en vri verdig M. Night Shyamalan, skjermdumping av bildet vi prøvde å lagre på vår Galaxy S7 – som har en 1440p-skjerm – presenterte et bilde med større oppløsning enn å laste ned det riktige bildet (som ga oss et ~1100p-bilde), men bildet vil selvfølgelig ha samme kvalitet og artefakter siden Facebooks egen tjeneste reduseres.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (6)

Laste ned album via Facebook

Så åpenbart kan nedlasting av enkeltbilder dekke dine behov hvis du trenger å laste ned individuelle bilder raskt for photoshops, collager eller andre raske og skitne behov. Men hva om du trenger hele album eller biblioteker? Du må gjøre litt mer arbeid for dem. Albumnedlasting er en virkelig flott mellomting mellom nedlasting av individuelle bilder og hele biblioteket ditt, noe som betyr at de fleste brukere sannsynligvis vil finne dette som den mest nyttige metoden for å laste ned bilder.

Med mindre du trenger tilgang til alle bildene på en gang – eller du ikke har sortert bildene dine i album – er dette vår favorittmåte å laste ned bilder på Facebook. Det er raskt, enkelt og gjør arkivering av ditt eget innhold tilgjengelig når som helst. La oss ta en titt.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (7)

Gå over til Facebook-profilen din og klikk på "Bilder", akkurat som vi skisserte ovenfor med enkeltbilder. Denne gangen, i stedet for å trykke på «Dine bilder», velg «Album». Dette vil laste inn en liste over albumene dine, inkludert automatisk opprettede som videoer, profilbilder og andre. Herfra finner du albumet du ønsker å laste ned – antall bilder i hvert album er oppført nederst i hvert valg – og trykk på valget ditt for å åpne det.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (8)

Når du ser på dine egne album og bildene i, finner du innstillingshjulikonet øverst til høyre i albumet ditt og trykker på det. Velg "Last ned album", og en popup-melding vil vises på skjermen din fra Facebook som kunngjør at bildene dine vil ta noen minutter å behandle før albumet ditt er klart til å lastes ned. Velg "Fortsett", og avhengig av størrelsen på albumet ditt, kan det ta noen minutter å vente før du får tilgang til de nylig nedlastede filene dine.

Når filene dine er klare for bruk, trykker du på varselet som vises nederst til venstre på skjermen, og du vil motta en .zip-fil med bildene dine. Zip-filer må pakkes ut for å bruke filene dine, men heldigvis støtter både MacOS og Windows 10 å komprimere filer og mapper ut av esken. I MacOS, dobbelttrykk på mappen for å motta en ukomprimert versjon. I Windows 10, høyreklikk og velg "Pakk ut alle."

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (9)

Akkurat som vi så med individuelle bilder, er det verdt å merke seg at disse alle vil være komprimerte versjoner av originalene dine, som er standard med Facebooks bilder. Siden bildene er komprimert ved opplasting, er det ingen måte å få ukomprimerte versjoner tilbake fra Facebook.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (10)

Dessuten, i motsetning til enkeltbilder, er det ingen enkel måte å laste ned album direkte fra Facebook-appen på mobiltelefoner. Du må enten stole på at skrivebordsversjonen av Facebook gir deg resultater med albumnedlastinger eller laste ned bildene dine individuelt på Facebooks app for iOS og Android.

Antagelig er dette fordi iPhones ikke kan pakke ut komprimerte filer, mens Android-telefoner vanligvis trenger en ekstra app for å gjøre det – det er en måte å holde opplevelsen enkel og enhetlig for brukerne.

Bruk en Android-app for å laste ned Facebook-bildene dine

La oss ta en titt på å bruke en Android-app for å laste ned Facebook-bildene dine. Noen av disse appene er ikke like solide som mobilappen for Facebook selv, men det er uansett verdt å merke seg tilbudene i Play Store. Siden enhver nedlastingsapp krever at du logger på Facebook-kontoen din i appen, må du innse at du i hovedsak har gitt bort passordet ditt, og definitivt endre passordet ditt etter å ha brukt appen.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (11)Vi anbefalerNedlasting av bilder for Facebook. Denne appen lar deg laste ned flere bilder samtidig, slik at du kan ta bilder, album eller hele albumet samtidig. Dessverre har ikke appen blitt oppdatert på over et år, grensesnittet etterlater mye å være ønsket, og appen krasjet to ganger på testenheten vår mens den prøvde å laste ned bilder. Likevel har den noen anstendige vurderingsscore, selv om ingenting her er virkelig imponerende.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (12)

Appen gjør en god jobb med å la brukere laste ned flere bilder samtidig. Den eneste store klagen vi så i anmeldelser av appen hadde å gjøre med små feil og manglende evne til å laste ned andres bilder. Hvis du ønsker å eksportere bildene dine fra Facebook og du ikke har tilgang til Facebook-siden på skrivebordet, er Facebook Photo Saver en av våre favorittløsninger totalt sett.

Bruk en Chrome-utvidelse for å laste ned Facebook-bildene dine

Hvis du ikke har en Android-telefon, eller du ikke laster ned bilder på telefonen, er en av våre foretrukne metoder for å laste ned bilder å brukeNedalbum, en av våre favoritt Chrome-utvidelser for å eksportere Facebook-bildene dine raskt og enkelt uten å rote eller kaste bort tiden din. Selvfølgelig må du bruke Chrome-nettleseren for å dra nytte av denne Chrome-utvidelsen, men hvis du har byttet til Googles nettleser på din Mac eller Windows-PC, har du ingen problemer med å bruke denne utvidelsen.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (13)

Her er det du trenger å vite om DownAlbum: det støtter Facebook, Twitter, Instagram, Ask.fm, Pinterest og enda flere apper for sosiale medier, noe som gjør det enkelt å samle bildene dine når du har funnet de forskjellige kildene dine. Når du har installert DownAlbum, er det veldig enkelt å bruke. Applikasjonen ligger i nettleserens oppgavelinje. Når du har lastet inn en side som DownAlbum støtter nedlasting av bilder fra, vil ikonet lyse opp, noe som gjør det enkelt å ta bildene dine. Du vil være sikker på at du har lastet inn albumet eller albumene du vil laste ned med DownAlbum. Hvis du bare laster inn Facebooks hjemmeside, får du en feilmelding når du prøver å bruke appen.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (14)

Når du har lastet opp et album, klikker du på nettutvidelsen på verktøylinjen. Det er en haug med alternativer her, og når sant skal sies, har appen litt av en læringskurve. De fleste brukere vil bare bruke "Normal" eksportalternativet, men hvis du vil ta tak i bildetekstene eller velge spesifikke bilder, er det verktøy for det også. DownAlbum har en serie opplæringsprogrammer knyttet til deres egen Chrome Nettmarked-oppføring, og hvis du i det hele tatt er nysgjerrig på hvordan de andre alternativene fungerer, anbefaler vi på det sterkeste å sjekke ut disse koblingene. For nå går vi videre med "Normal"-alternativet vi nevnte for et øyeblikk siden - det er det enkleste verktøyet for de fleste brukere å laste ned albumene sine.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (15)

Når du velger eksportalternativer, vil en lasteskjerm vises i noen øyeblikk mens albumet ditt er klargjort - du må kanskje trykke på "Fortsett" på ledeteksten. Etter noen øyeblikk med å forberede eksporten din, åpnes nedlastingen i en ny fane i DownAlbum, ikke i Facebook. Hvert bilde her vil bli vist til deg, sammen med kommentarer og bildetekster, hvis du valgte å forberede det. Du kan åpne og forhåndsvise valg, se bildene dine, endre filnavn, slå sammen mapper og slå tagger på og av. Når du er klar til å lagre bildene dine fra denne siden, trykker du på Ctrl+S på Windows eller Cmd+S på Mac for å lagre siden.

Selv om du blir bedt om å lagre siden som en HTML-fil, vil du faktisk motta to separate filer når du laster ned innholdet ditt: en skikkelig HTML-lenke som laster inn siden med bildene dine på den, samt en mappe i Nedlastingene dine som har hvert enkelt bilde i seg. Du kan bruke dette tillegget så mange ganger du vil for å laste ned innholdet ditt, helt gratis. Det er et flott verktøy å bruke til din disposisjon, spesielt med alle andre sosiale nettsteder den støtter.

Bruk Facebooks egneEksporter informasjonAlternativ

Dette kan føles som en siste utvei, spesielt siden bruk av Facebooks eksportfunksjon ikke bare vil samle bildene og videoene dine, men hver del av personlig informasjon i en enkelt mappe, men hvis du trenger å samle hvert bilde eller videoklipp du har lastet opp til Facebooks nettverk, er dette den enkleste måten å få tak i alt på et blunk.

Facebook utviklet alternativet Eksporter informasjon for brukere som ønsket å laste ned alle Facebook-dataene deres, inkludert innlegg, kommentarer, bilder, videoer og til og med data om hva annonsører har målrettet mot dem. Facebooks eksportinformasjonsfunksjon tilbyr alternativer slik at du kan spesifisere hvilken informasjon du vil eksportere og hvilken informasjon du kan klare deg uten.

Ikke overraskende gjør Facebook ikke dette alternativet superopplagt for de fleste brukere, siden det vanligvis er nok å laste ned hele album eller individuelle bilder for å holde brukerne fornøyde. Likevel er dette den beste måten å ta hvert bilde på en gang, så la oss ta en titt på Facebooks eksportalternativer.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (16)

Last opp Facebooks skrivebordsnettsted, og finn den lille nedadvendte trekantmenyknappen øverst til høyre på skjermen, trykk på den og velg "Innstillinger". Dette vil laste inn en haug med forskjellige alternativer, og ved første øyekast kan det være litt overveldende. Ignorer alt og trykk på menyvalget merket "Din Facebook-informasjon" og deretter "Last ned informasjonen din." Dette vil deretter laste deg til en side som beskriver alt på kontoen din inkludert i nedlastingen.

Du kan velge å eksportere en enorm mengde informasjon fra tiden din på Facebook. Her er en fullstendig liste overkategorier av Facebook-datasom er tilgjengelig for deg. Listen over kategorier av data du kan eksportere fra Facebook er lang, men her er noen høydepunkter:

  • All informasjon i Facebook-delen om meg
  • Personer (Facebook-profiler) du har angitt er familiemedlemmer
  • Facebook-grupper du ble med i
  • Hver IP-adresse du har logget på
  • Eventuelle kredittkort du har brukt til å foreta kjøp via Facebook
  • Steder du har sjekket inn
  • Personverninnstillingene dine
  • Facebook-sider du administrerer
  • Annonseemner du ble målrettet mot på grunn av interessene dine

Som du kan se, er utvalget av informasjon du kan eksportere fra Facebook enormt, så hvis du vil eksportere mer enn bare Facebook-bildene dine, er Facebooks eksportinformasjonsverktøy veien å gå. Følg disse trinnene for å bruke Facebooks innebygde verktøy for å eksportere Facebook-informasjonen din ved hjelp av Facebook på en stasjonær eller bærbar datamaskin med en nettleser som Chrome, Firefox, Safari eller Internet Explorer:

  1. Klikk på FacebookInnstillinger
  2. KlikkDinFacebook informasjon
  3. Velg Last ned informasjonen din
  4. Klikk på Vis
  5. Merk av eller fjern avmerkingsboksene for informasjonskategoriene du vil velge eller oppheve merkingen for eksport
  6. Velg formatet for nedlastingsforespørselen, kvaliteten på bilder og videoer og andre alternativer
  7. Klikk påOpprett fil

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (17)

Dette er massevis av data, til og med ignorerer bildene og videoene dine. Hvis du har vært rundt Facebook siden den utvidet til ikke-høyskolebrukere i 2006, kan du ha over et tiår med data å sortere gjennom, og det kan være mye. Hvis du bestemmer deg for å gå videre med dette, vil du bli bedt om å skrive inn passordet ditt for sikkerhetsverifisering før arkivet ditt begynner å samles. Du kan også velge bort alle tingene du ikke vil laste ned, så hvis du bare vil ha bildene dine, fjern markeringen av alt annet. Når mappen din er klar, vil du motta et varsel som lar deg laste ned innholdet ditt.

Dette kommer til å bli en stor fil, selv for noe som er komprimert, så vær klar til å bruke litt tid på å vente på at nedlastingen skal fullføres. Vær også oppmerksom på at du må gjøre dette på en bærbar eller stasjonær datamaskin, ikke på telefonen eller nettbrettet. Vi tror ikke nødvendigvis at dette er den beste måten å få tilgang til og kopier til alle bilder og videoer på tjenesten din, siden eksporten av dataene dine inneholder så mye ekstra, unødvendig informasjon for bildene dine, men det er også den raskeste måten å laste nedaltpå kontoen din, så det er noe å huske på generelt.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (18)

***

Når du har eksportert bildene dine fra Facebook, kan du gjøre alt du vil med de forskjellige .jpeg-filene dine. Fra collager til raske Photoshop-jobber, fra kunstprosjekter til innrammede gaver, alt du kan tenke på – alt er ditt.

Hvis du leter etter et nytt sted i skyen for å beholde bildene dine som ikke er like sosiale som Facebook, har Googles egen Photos-tjeneste fått popularitet og kritikk for sin mangel på komprimering og funksjonssett, og Dropbox og Flickr er begge gode skytjenester for å holde bildene og videoene dine både med og uten sosiale funksjoner. Enten du leter etter en enkelt bildenedlasting eller du er klar til å forlate Facebook permanent, vil alternativene skissert ovenfor garantert tilfredsstille ditt Facebook-bildebehov.

Hvis du likte denne artikkelen, vil du kanskje også likeSlik søker du etter folk på Facebook uten å registrere deg.

Har du noen forslag til den beste måten å laste ned bildene dine fra Facebook? I så fall, legg igjen en kommentar nedenfor.

5 forskjellige metoder for å laste ned og lagre Facebook-bildene dine (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5631

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.