AMA kunngjør oppdaterte CPT-koder og instruksjoner for E/M Office-koder for 2021 (2024)

AMA kunngjør oppdaterte CPT-koder og instruksjoner for E/M Office...

  • Hjem
  • Offentlig politikk
  • Policyerklæringer
  • AMA kunngjør oppdaterte CPT-koder og instruksjoner for E/M Office-koder for 2021

  • Karin Best
  • 20. desember 2020

Nyheter|Nyheter om politikk og påvirkning|Policyerklæringer

  • Kategorier
    • Nyheter
    • Nyheter om politikk og påvirkning
    • Policyerklæringer
    • Tagger
    • Vis alt

    AMA kunngjør oppdaterte CPT-koder og instruksjoner for E/M Office-koder for 2021

    American Medical Association (AMA) Current Procedural Terminology (CPT) redaksjonspanel godkjente nylig revisjoner av CPT Evaluation and Management (E/M) kontor eller andre polikliniske tjenester, som vil ha betydelige implikasjoner på koding og dokumentasjon for disse vitale tjenestene. Endringene er planlagt å tre i kraft 1. januar 2021. I tillegg har CMS godkjent oppdaterte innstillinger for relativ verdienhet for E/M-kodesettet.

    CPT-endringene er utformet for å redusere administrativ byrde og mer nøyaktig fange opp legearbeid som er involvert i å tilby tjenestene.

    Tidligere etablerte endringer inkluderer:

    • For et poliklinisk besøk hos en etablert pasient kan en leverandør kun registrere det som har endret seg siden siste besøk og trenger ikke å registrere anamnese og undersøkelse på nytt dersom det er dokumentasjon på at praktiserende lege har gjennomgått og oppdatert informasjonen i journalen.
    • For et poliklinisk besøk med en ny eller etablert pasient, trenger ikke faktureringsleverandøren å redokumentere en hovedklage eller historie som ble registrert i journalen av hjelpepersonell. Dette inkluderer hovedklagen og enhver annen del av historien, historie med nåværende sykdom, tidligere familiehistorie og gjennomgang av systemer. Faktureringsleverandøren kan gjennomgå informasjonen og oppdatere etter behov.
    • Faktureringsleverandøren bør dokumentere i journalen at opplysninger lagt inn av hjelpepersonell eller pasienten er gjennomgått.

    Mer omfattende endringer trer i kraft 1. januar 2021, inkludert:

    • omfattende E/M-retningslinjer tillegg, revisjoner og restrukturering sletting av kode 99201 og revisjon av kode 99202–99215
    • valg av kodenivå bør være basert på:
      • medisinsk beslu*tningstaking (MDM) eller total tid på datoen for møtet
      • opprettelse av en 15-minutters forlenget tjenestekode som skal rapporteres bare når besøket er basert på tid og etter at den totale tiden for tjenesten på høyeste nivå (f.eks. 99205, 99215) er overskredet.
      • Merk: Selv om historikk og fysiske undersøkelseselementer er registrert, tar de ikke hensyn til servicenivået.

    AMA har laget nye CPT-kodebeskrivelser for kontor- eller andre polikliniske tjenester (nye og etablerte pasienter) som kan være basert på MDM-nivået eller tiden leverandøren bruker på møtet.

    For hver kodebeskrivelse for disse tjenestene i CPT fjernes alle referanser til nivå av historie og fysisk undersøkelse. I stedet er det spesifisert at det skal foreligge en medisinsk passende anamnese og/eller fysisk undersøkelse og et spesifisert nivå av MDM.

    For tilbydere som ønsker å fakturere etter tid, angis hvor lang tid som tilsvarer hvert besøksnivå. Merk at gjeldende tidsregler for koding gjelder når rådgivning og/eller koordinering av omsorg dominerer møtet (mer enn 50 %) og inkluderer kun tid ansikt til ansikt på kontoret. Fra og med 2021 kan leverandører som ønsker å kode etter brukt tid inkludere alle relaterte aktiviteter på møtedagen.

    MDM har alltid vært en del av algoritmen for valg av tjenestenivå, men vil nå være den eneste bestemmende faktoren for tjenestenivå (med mindre leverandøren har til hensikt å fakturere basert på tid).

    MDM i 2021 vil være basert på:

    • antall og kompleksitet av problemer som tas opp
    • mengden og/eller kompleksiteten til data som er gjennomgått og analysert
    • risiko for komplikasjoner og/eller sykelighet eller dødelighet

    Jo størreantall og kompleksitet av problemer som tas oppved møtet, jo høyere er gjeldende nivå for beslu*tningstaking. Dette varierer fra enkelt til lavt, moderat og høyt. Flere spesifikke problemnivåalternativer er oppført. De spenner fra et selvbegrenset eller mindre problem til en akutt eller kronisk sykdom eller skade som utgjør en trussel mot liv eller kroppsfunksjon. For mange leger er det kanskje ikke klart hva som utgjør et "selvbegrenset eller mindre problem." Av denne grunn har spesifikke definisjoner blitt utviklet av AMA og CPT for å begrense forvirring.

    Kategorien angåendemengden og/eller kompleksiteten til data som skal gjennomgås og analyseresforsøk på å kvantifisere mengden data, innsats for å samle data og kommunikasjon som brukes til å evaluere en pasient. Innsamling av mer data fører til et høyere nivå av MDM. Nivåene inkluderer minimal eller ingen, begrenset, moderat og omfattende. Data er delt inn i tre kategorier:

    1. tester, dokumenter, bestillinger og gjennomgang av tidligere eksterne notat(er) fra hver unike kilde eller uavhengig(e) historiker(er) – hver unike test, ordre eller dokument regnes for å møte en terskelnummerkategori
    2. uavhengig tolkning av tester som ikke er rapportert separat kategori
    3. diskusjon av ledelse eller testtolkning med ekstern lege/annen kvalifisert helsepersonell/passende kilde (ikke rapportert separat)

    For mer informasjon om hvordan du bestemmer mengden og/eller kompleksiteten til data, har AMA-nettstedet mer informasjon: [sett inn lenke her]

    Risiko for komplikasjoner og/eller sykelighet eller dødeligheter en vurdering av den relative faren ved pasientbehandling, enten det er fra behandling eller videre opparbeidelse. Nivåene er minimale, lave, moderate og høye. Noen behandlinger er relativt risikofrie, som reseptfrie medisiner og bandasjeskift. Noen er svært risikable, for eksempel en beslu*tning om akutt større operasjon. For å estimere risikoen for komplikasjoner, sykelighet eller dødelighet, kan det være nyttig å bli kjent med definisjonene av relevante begreper – for eksempel risiko, sykelighet, sosiale helsedeterminanter og medikamentell behandling som krever intensiv overvåking for toksisitet. Definisjonene er tilgjengelige på AMA-nettstedet. Når nivået på det presenterende problemet er etablert, dataene gjennomgås og risikostyring er bestemt, kan det overordnede nivået av MDM bestemmes. For å kvalifisere for et bestemt nivå av MDM, må to av de tre elementene for det beslu*tningsnivået oppfylles eller overskrides. Det vil avgjøre nivået på E/M-tjenesten.

    Det er klart at denne nye metoden for å bestemme nivået på E/M-tjenesten vil kreve store endringer i legens adferd og dokumentasjon. Leverandører vil trenge detaljerte instruksjoner, systemendringer og øvelse i å bruke de nye E/M-kodene.

    Disse endringene gjelder bare for polikliniske besøk, så ikke kast notatmaler. Det gamle dokumentasjonssystemet er fortsatt nødvendig for konsultasjoner, legevaktbesøk og døgnbesøk. Det gamle systemet var avhengig av dokumentasjon av en rekke kulepunkter for historie og fysisk undersøkelse for å støtte et servicenivå. Det nye systemet for 2021 er avhengig av dokumentasjon av kulepunkter for diagnoser eller behandlingsalternativer, mengden og kompleksiteten av data som er gjennomgått, og risiko for komplikasjoner. Selv om CMS vil implementere økte arbeidsverdier for E/M-koder utført i poliklinisk setting, vil økningene ikke bli brukt på besøk samlet i 10- og 90-dagers globale prosedyrekoder.

    Hva kan gjøres for å forberede disse endringene?

    • Lær om de foreslåtte endringene ved å lese på nettet, delta på kodekurs og se webinarer.
    • Bestem om malene dine for elektroniske helsejournaler må endres for å avvikle punktpunkter for historie og undersøkelse og fremheve elementer av MDM.
    • Bli kjent med definisjonene av problemtyper, risikoer og andre elementer av tjenester som vil være nødvendig for å underbygge nivåer av MDM.
    • Lær å rutinemessig dokumentere elementer i notater som vil bli brukt til å score MDM, inkludert bestilling av tester eller røntgenbilder, tolking av tester og røntgenbilder, be om gjennomgang av eksterne dokumenter, ha diskusjoner med andre helsepersonell og bruke uavhengige historikere bortsett fra pasient.
    • Prøvekjør noen notater for å se hvordan de vil score ved å bruke de nye MDM-parameterne.

    OPPDATERT CPT-BESKRIVELSE

    De oppdaterte CPT-beskrivelsene er som følger:

    Nye pasienter

    • 99201 er slettet. For å rapportere, bruk 99202.
    • 99202: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en ny pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og enkel medisinsk beslu*tningstaking. Ved bruk av tid til kodevalg, brukes 15-29 minutter av total tid på datoen for møtet.
    • 99203: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en ny pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og lavt nivå av medisinske beslu*tninger. Ved bruk av tid til kodevalg, brukes 30-44 minutter av total tid på datoen for møtet.
    • 99204: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en ny pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og moderat medisinsk beslu*tningstaking. Når du bruker tid til kodevalg, brukes 45-59 minutter av total tid på datoen for møtet.
    • 99205: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en ny pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og høy grad av medisinsk beslu*tningstaking. Når du bruker tid til kodevalg, brukes 60-74 minutter av total tid på datoen for møtet. (For tjenester på 75 minutter eller lenger, se Forlengede tjenester 99354)

    Etablert pasient

    • 99211: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en etablert pasient, som kanskje ikke krever tilstedeværelse av en lege eller annet kvalifisert helsepersonell. Vanligvis er de(n) presenterende problemene minimale.
    • 99212: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en etablert pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og enkel medisinsk beslu*tningstaking. Ved bruk av tid til kodevalg, brukes 10-19 minutter av total tid på datoen for møtet.
    • 99213: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en etablert pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og lavt nivå av medisinske beslu*tninger. Ved bruk av tid til kodevalg, brukes 20-29 minutter av total tid på datoen for møtet.
    • 99214: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en etablert pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og moderat medisinsk beslu*tningstaking. Ved bruk av tid til kodevalg, brukes 30-39 minutter av total tid på datoen for møtet.
    • 99215: Kontor eller annet poliklinisk besøk for E/M til en etablert pasient, som krever en medisinsk passende anamnese og/eller undersøkelse og høy grad av medisinsk beslu*tningstaking. Ved bruk av tid til kodevalg, brukes 40-54 minutter av total tid på datoen for møtet. (For tjenester på 55 minutter eller lenger, se Forlengede tjenester 99354.)
    • 99354 Langvarig tjeneste(r) i poliklinisk setting som krever direkte pasientkontakt utover tidspunktet for vanlig tjeneste; første timen. (Skriv separat i tillegg til kode for poliklinisk E/M eller psykoterapitjeneste, unntatt med kontor eller andre polikliniske tjenester [99202-99215].) (Bruk 99354 i forbindelse med 90837, 90847, 99241-99245, 993347-9 99350, 99483.) (Ikke rapporter 99354 i forbindelse med 99202, 99203, 99204, 99205, 99211, 99212, 99213, 99214, 99215, 99415, 99415)
    • 99355: Hvert ekstra 30 minutt. (Skriv opp separat i tillegg til kode for langvarig service.) (Bruk 99355 sammen med 99354.) (Ikke rapporter 99355 sammen med 99202, 99203, 99204, 99205, 99211, 99212, 9 9212, 4, 5, 9 , 99416 )

    MEDICARE LEGE HONORAR TIDSPLAN FORESLÅTE VERDIER

    CMS, i 2021 Medicare Physician Fee Schedule Final Rule, publiserte sine anbefalte endringer i betaling for de reviderte E/M-kodene for kontoret.

    Tabellen nedenfor viser gjeldende (2020 Medicare total betaling) og foreslått 2021 Medicare total betaling.

    CPT-kodeBeskrivelse2021* Totalt
    innbetaling
    2020**
    Full betaling
    Forskjellen $% forskjell
    99202Kontor/poliklinisk besøk, ny pasient, nivå 1$69,04$46,56$22,4848 %
    99202Kontor/poliklinisk besøk, ny pasient, nivå 2$69,04$77,23$(8,19)-11 %
    99203Kontor/poliklinisk besøk, ny pasient, nivå 3$106,14$109,35$(3,21)-3 %
    99204Kontor/poliklinisk besøk, ny pasient, nivå 4$159,36$167,09$(7,73)-5 %
    99205Kontor/poliklinisk besøk, ny pasient, nivå 5$210,66$211,12$(0,46)0 %
    99211Kontor/poliklinisk besøk, etablert pasient, nivå 1$22,26$23,46$(1,20)-5 %
    99212Kontor/poliklinisk besøk, etablert pasient, nivå 2$54,20$46,19$8,0117 %
    99213Kontor/poliklinisk besøk, etablert pasient, nivå 3$86,78$76,15$10,6314 %
    99214Kontor/poliklinisk besøk, etablert pasient, nivå 4$122,91$110,43$12,4811 %
    99215Kontor/poliklinisk besøk, etablert pasient, nivå 5$172,27$148,33$23,9416 %
    99354Langvarige tjenester, første 30 min$120,97$132,09$(11,12)-9 %
    99355Langvarige tjenester, ytterligere 30 min$90,33$100,33$ (10,00)-11 %
    *2021 Foreslått konverteringsfaktor=32,26
    **2020 konverteringsfaktor=36.09

    Disse beregningene er basert på den annonserte Medicare-konverteringsfaktoren på 32,26 som er en reduksjon på 11 % fra gjeldende Medicare-konverteringsfaktor. Dette skyldes at CMS anvender budsjettnøytralitet fra de økte relative verdienhetene for kontorets E/M-koder. Medisinske foreninger, inkludert ISSAS, har sterkt tatt til orde for CMS for å opprettholde den nåværende konverteringsfaktoren. Hvis det opprettholdes på 2020-nivået på 36.09, vil betalingene for E/M-prosedyrer se ytterligere økninger.

    AMA- OG CMS-RESURSER

    AMA har lagt ut flere nyttige PowerPoint-presentasjoner og sammendragsdokumenter. Se følgende lenker for mer informasjon og ressurser fra AMA.

    I tillegg har CMS lenker og informasjon. Se de følgende koblingene for mer informasjon og ressurser fra CMS.

    AMA kunngjør oppdaterte CPT-koder og instruksjoner for E/M Office-koder for 2021 (2024)

    FAQs

    What does office outpatient established low MDM 20 29 min mean? ›

    Office or other outpatient visit for the evaluation and management of an established patient, which requires a medically appropriate history and/or examination and low level of medical decision making. When using time for code selection, 20-29 minutes of total time is spent on the date of the encounter.

    What is the CPT code for extended time 2021? ›

    Beginning in 2021, there will be a new code for reporting prolonged services together with an office visit. The new code, CPT Code 99417, replaces CPT Codes 99354 and 99355. It can be used to report the total prolonged time with and without direct patient contact on the same day as an office visit.

    What is the CPT code for office outpatient new moderate MDM 45 59 minutes? ›

    CPT® code 99204: New patient office or other outpatient visit, 45-59 minutes.

    What is the CPT code for outpatient services? ›

    Office or Other Outpatient Services CPT® Code range 99202- 99215. The Current Procedural Terminology (CPT) code range for Office or Other Outpatient Services 99202-99215 is a medical code set maintained by the American Medical Association.

    How much does Medicare pay for CPT code 99213? ›

    99213 Reimbursem*nt Rates – Medicare 2023: $100.57
    CPT CodeService TimeRate
    9921210 minutes$46.13
    9921315 minutes$68.10
    9921425 minutes$110.43
    9921540 minutes$148.33

    What does office outpatient new low MDM 30 44 minutes mean? ›

    Office or other outpatient visit for the evaluation and management of a new patient, which requires a medically appropriate history and/or examination and low level of medical decision making. When using time for code selection, 30-44 minutes of total time is spent on the date of the encounter.

    What is the new prolonged service code for 2023? ›

    In 2023, CPT published code 99418 for reporting prolonged services in the inpatient or observation setting with primary codes 99223, 99233, 99236, 99255, 99306, and 99310.

    What is CPT code 99358 for Medicare 2023? ›

    Code 99358 is used to report the first hour of prolonged service on a given date regardless of the place of service. It should be used only once per date. Prolonged service of less than 30 minutes total duration on a given date is not separately reported.

    What is a prolonged service code 99417? ›

    99417-Prolonged office or other outpatient evaluation and management service(s) (beyond the total time of the primary procedure which has been selected using total time), requiring total time with or without direct patient contact beyond the usual service, on the date of the primary service; each 15 minutes (List ...

    What is the CPT code for new outpatient office visit? ›

    CPT® code 99203: New patient office or other outpatient visit, 30-44 minutes. As the authority on the CPT® code set, the AMA is providing the top-searched codes to help remove obstacles and burdens that interfere with patient care.

    What is the CPT code for office outpatient visit 15 minutes? ›

    Coding prolonged services in the office
    Office services
    CPT 99417: 15 minutesHCPCS G2212: 15 minutes
    Add toNotesAdd to
    99205, 99215, 99245 codes: see belowCPT uses lowest value in time range, CMS uses highest value in time range. CPT allows with consults.99205, 99215
    Mar 14, 2023

    What is the CPT code for office outpatient visit 25 minutes? ›

    The tables below show the average times associated with common codes, per CPT. For example, a 99214 typically requires 25 minutes of face-to-face time with the patient.

    What is CPT code 99223 place of service? ›

    According to CPT, the initial hospital care codes, 99221–99223, are for “the first hospital inpatient encounter with the patient by the admitting physician.” Initial inpatient encounters by other physicians should be reported with either subsequent hospital care codes (99231–99233) or initial inpatient consultation ...

    Is CMS 1500 only for outpatient? ›

    When a physician has a private practice but performs services at an institutional facility such as a hospital or outpatient facility, the CMS-1500 form would be used to bill for their services. The UB-04 (CMS-1450) form is the claim form for institutional facilities such as hospitals or outpatient facilities.

    Is ICD-10-CM used only in outpatient medical settings? ›

    The U.S. also uses ICD-10-CM (Clinical Modification) for diagnostic coding. The main differences between ICD-10 PCS and ICD-10-CM include the following: ICD-10-PCS is used only for inpatient, hospital settings in the U.S., while ICD-10-CM is used in clinical and outpatient settings in the U.S.

    What does low level MDM mean? ›

    Medical decision-making for this case is low-level with review of a single, acute, uncomplicated problem which involved the review of a prior external note and tests. Even though moderate risk level could be met, since two of the three elements are needed, code level 99203 or 99213 is indicated. CPT. Code. MDM Level.

    What is outpatient MDM? ›

    Medical Decision Making

    MDM in the office or other outpatient services codes is defined by three elements: ▪ The number and complexity of problem(s) that are addressed during the encounter. ▪ The amount and/or complexity of data to be reviewed and analyzed.

    What does MDM mean in medical terms? ›

    Medical decision making (MDM) refers to the process clinicians use to make decisions and draw conclusions from any available medical data. There are many steps involved in a complete MDM process.

    What does level of MDM mean? ›

    Determine the type of medical decision making (MDM).

    MDM is how the provider rates the degree of difficulty in establishing a patient's diagnosis and treatment plan. E/M codes include four types of MDM: straightforward, low complexity, moderate complexity, and high complexity.

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Domingo Moore

    Last Updated:

    Views: 5625

    Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

    Reviews: 88% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Domingo Moore

    Birthday: 1997-05-20

    Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

    Phone: +3213869077934

    Job: Sales Analyst

    Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

    Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.