Hvorfor du ikke har lov til å jobbe hjemmefra - Sage HR-blogg (2024)

Her er de virkelige grunnene til at du ikke har lov til å jobbe hjemmefra.

De fleste studier av arbeidsstyrken, datert så tidlig som på 1980-tallet, spådde at funksjonærer nå ville jobbe hjemmefra. Spådommen har ikke gått i oppfyllelse. Hvorfor det? Vel, det er mange grunner til at hjemmearbeidsprogrammer utfordres av ansatte over hele styret. Faktisk, ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics, jobbet bare rundt 24 % av de sysselsatte hjemmefra i 2015. Denne statistikken er noe oppsiktsvekkende. Teknologien har kommet langs veien tillegge til rette for raskere fjernarbeid. Teknologien reduserer til og med kostnadene ved fjernarbeid og øker effektiviteten.

Så hvorfor er ansatte,inkludert giganter som Yahoo!, trakk sine eksterne arbeidere tilbake til kontoret?

Her er de virkelige grunnene til at du ikke har lov til å jobbe hjemmefra.

Dette er en annen måte å si at ledere ikke stoler på ansatte. Den største grunnen til at du ikke har lov til å jobbe hjemme i pyjamasen din, er akkurat det du tror. Maktene som er tror ikke du vil få arbeidet gjort. De vil at du skal være på kontoret der de kan følge med på deg og sørge for at du når arbeidsmålene dine.

Det rimelige fryktnivået hos ledere, når det kommer med deres ansatte som jobber hjemmefra, dreier seg om komfortsonen deres. Den ideelle lederen må stole på lagkameratene. Hvis lederen, av ulike årsaker, ikke stoler på at ansatte får ting gjort, manifesterer frykten seg i selskapets retningslinjer. Den engstelige lederen vil ha ansatte som rapporterer på kontoret hver ukedag klokken 8 og sørge for at de sjekker ut klokken 5. Dette regimet, mener den engstelige lederen, bidrar til å forbedre de ansattes produktivitet.

Tvert imot, ansatte som jobber hjemme bruker ikke dagene sine i uklare tøfler og ser på «Keeping up with the Kardashians Reruns». Studier viser at en overveldende60 % av lederne rapporterteen økning i produktiviteten når ansatte jobbet hjemmefra. Økningen i produktivitet er lett å forklare. Du skjønner, når du jobber hjemmefra, er du i stand til å jobbe i lange timer sammenlignet med ansatte som sitter inne på et kontor hele dagen lang. Du har ingen steder å gå, så du har en tendens til å konsentrere deg om arbeidet ditt i lange utbrudd. Kontoransatte har ikke samme fordel. Det er mer sannsynlig at de svarer på e-poster og sjekker sosiale medier-kontoer når de er fri. Den hjemmearbeidende ansatte er alltid på jobb siden hjemmet hans alltid er kontoret.

Så hvorfor stoler ikke ledere på at de ansatte jobber hjemmefra, selv om de får mer arbeid ut av dem? Vel, alt kommer ned til det faktum at ledere ikke stoler nok på seg selv til å ansette ansatte de kan stole på. De må da ty til noen makt- og kontrollmekanismer som gjør at de kan holde et tilsynsøye med ansatte. Av den eneste grunn er du tvunget til å kjøre eller ta en bil på jobb hver dag og holde lederens frykt i sjakk.

En annen grunn til at du kanskje ikke vil jobbe hjemmefra i utgangspunktet er pengene. Hvis du vil starte en hjemmebedrift, er det fristende å tro at du ikke trenger alle pengene for å få ballen til å rulle. Hvis det er din tankegang, får du et frekt sjokk.

Du skjønner, å starte en hjemmebedrift kommer med en betydelig økonomisk bulk. Arbeidsgivere kjenner allerede på kostnadene ved å ha ansatte. De må betale for helseforsikringen blant andre fordeler. Så hvis du tenker på om "bør jeg jobbe hjemmefra?", kan det være lurt å ta hensyn til kostnadene for privat helseforsikring, tannlegepoliser, en pensjonsplan og andre utgifter. Det som er enda mer urovekkende er det faktum at de fleste private helsetjenester ikke tilbyr fødselsdekning. Så hvis du er en mor som er forpliktet til å få jobben-hjemme-tingen til å fungere, betaler du kontant hvis du planlegger å få babyer. Disse og andre utgifter legger opp til kostnadene ved å starte en hjemmebedrift. Noen måneder senere kan du begynne å angre på beslu*tningen om å jobbe hjemme og til og med begi deg ut på jakt etter en arbeidskontrakt. Det er imidlertid en lys side. Du kan kreve private forsikringspremier som en egenandel i bedriftsskatten.

Hva kan du gjøre for å gjøre de ekstra utgiftene og mangelen på fordeler litt lettere å håndtere når du ønsker å jobbe hjemmefra? Vel, for det første trenger du nok kapital til hjemmebedriften din. Ditt estimerte budsjett for å starte virksomheten vil alltid være mer når du får støvlene på bakken. Derfor, når du skaffer lån fra venner eller andre långivere for å få i gang hjemmevirksomheten din, sørg for at du får mer enn nok til å dekke det estimerte budsjettet ditt. Dette gir deg litt slingringsmonn og trygghet før virksomheten tar seg opp og begynner å betale for seg selv.

Mesteparten av tiden, folk som leter etter måter å begynne å jobbe hjemme på er ute etter å unnslippe9-5 arbeidsdager. Det de ikke er klar over er at å jobbe hjemmefra er hele 24 timer på kontoret, og her er grunnen. Å jobbe på dine ansattes kontorer bringer deg inn i et organisert miljø der tiden er forhåndsbestemt og forutsigbar. Riktignok kan du være innesperret i en liten boks i syv timer hver uke, men du vet i det minste når en arbeidsdag starter og slu*tter. Når du jobber hjemmefra har du ikke lenger tilgang til forhåndsbestemte arbeidstider. Du kommer inn i en verden der tidsstyring er mye mer rotete. Arbeid kan komme når som helst når du har hjemmekontor. Klokken 23.00 kan du sitte ved skrivebordet ditt og håndtere arbeidsproblemer og bli der til de små morgentimene.

Ingen betaler for denne ekstra tiden, og neste dag forventes du å starte en ny arbeidsdag. Det hektiske tempoet med å jobbe hjemmefra tærer på familiens tid og personlig tid. Du finner raskt ut at du ikke lenger har tid til å gjøre ting du liker og liker fordi du noen gang er på kontoret. Å jobbe hjemmefra visker ut grensen mellom arbeidstid og hviletid. Med det går balansen mellom jobb og privatliv ut av vinduet, og du vil slite med å holde deg tilregnelig.

Å være ansatt på noens kontorer gjør deg ansvarlig for ett eller noen få områder. Det gjør det enkelt å oppfylle pliktene dine og ha et eget liv utenom jobben. Å jobbe hjemmefra betyr at du er ansvarlig for alt. Du er regnskapsfører, leder, markedsfører og administrerende direktør for virksomheten din. Å spille alle disse rollene hver eneste dag vil være slitsomt. Å sjonglere med alle disse forpliktelsene vil slite deg ned, og nekte deg når som helst for deg selv. Tenk på det ekstra ansvaret og vurder ærlig om du kan håndtere dem før du hopper på jobben hjemme.

Husker du på barneskolen da læreren truet med å avlyse friminuttet hvis klassen ikke ville tie? Trusselen var tilstrekkelig til å bringe orden i klassen, men det var alltid den ene ungen som ville ødelegge det for alle ved å lage en racket. Det er det som skjer med noen som jobber hjemmefra. Mens de fleste vil få alt arbeidet gjort hjemme og opprettholde streng disiplin, er det noen som vil slite. Uten tilsyn og struktur får disse menneskene nesten ikke gjort noe. Deres mangel påproduktivitetskremmer ansatte fra å nekte arbeidere privilegiet av å jobbe hjemmefra. Det ville være ideelt å luke ut de som krever konstant tilsyn og nekte dem privilegiet mens de la andre få mer frihet over arbeidet sitt, men verden fungerer dessverre ikke slik. Det ville være for mye problem for en arbeidsgiver å identifisere personer som er mindre egnet til å jobbe hjemmefra. Det ville også ført til at arbeidsgiver får flere utgifter. Så de foretrekker at alle jobber på kontoret.

Selv for den mest disiplinerte arbeideren er fristelser overalt når de jobber hjemmefra. Det er lett å bli fanget av den nyvunne friheten og fortsette å utsette ting med den falske troen på at du har nok tid til å få ting gjort senere. Faktum er at hvis du bestemmer deg for dettilbringe morgenene med familien, ingen vil vekke deg klokken 04.00 for å få gjort litt arbeid før familien våkner klokken 07.00. Det er også de irriterende TV-programmene, filmene, hobbyene og morsomme tingene du aldri har hatt tid til å komme til. Å jobbe hjemmefra kan gi deg muligheten til å få til de fleste av disse fritidsaktivitetene, men det kan være en stor ulempe. Du kan ende opp med å miste dager med verdifullt arbeid og samtidig miste en klient. Når du bestemmer deg for å jobbe hjemmefra, sørg for at dine tidsstyringsevner og selvdisiplin er sterk nok til å takle de mange fristelsene. En måte å gjøre det på er å installere tidsstyringsprogramvare på telefonen og den bærbare datamaskinen som sikrer at du får ting gjort innen rett tid. Det kan også være lurt å ha et bortgjemt kontor borte fra stuen for å unngå fristelsen til å sitte på sofaen og få med deg noen episoder av favoritt-TV-programmet ditt.

Når du bare snakker med lagkamerater eller klienter via chat og ser dem på videosamtale en gang i uken, er det vanskelig å utvikle et kompakt forhold. Sammensveisede kamerater er avgjørende for å skape et godt team, og det er der kontorarbeid slår hjemmearbeid. Det er ingen ansikt-til-ansikt-interaksjon når du jobber hjemmefra. Ukentlige videochatter er ikke en erstatning, spesielt når du er engasjert i en samarbeidssituasjon. Du må vite hvordan kollegene dine er, og det betyr å lære litt om deres emosjonelle reaksjoner på bestemte situasjoner. Det får du bare fra konstant interaksjon med dem, som kun er tilgjengelig i et kontoroppsett. Fjernarbeidere blir derfor aldri en del av teamet. De er en utvidet virtuell arm av arbeidsstyrken som noen ganger feiler fordi de aldri virkelig lærer arbeidsstyrkens kultur.

De fleste arbeidsgivere er nølende med å ansette eksterne arbeidere fordi de aldri er helt sikre på at de vil omfavne kulturen i bedriften. Å ikke være på kontoret over en lengre periode betyr at den ansatte ikke lærer hva som får bedriften til å tikke. De lærer ikke organisasjonens verdier, og derfor er de aldri i stand til å virkelig omfavne dens arbeidsetikk. Dette kan være en skremmende utfordring i organisasjoner som bygger på immaterielle verdier. Tenk deg å jobbe for et teknologiselskap og du har ikke den minste anelse om hva selskapet egentlig står for. Selv om det er mulig å fullføre de tildelte pliktene dine eksternt, er du egentlig aldri en del av selskapet. Det er bare et annet ansiktsløst selskap som sender en sjekk på slu*tten av hver måned.

For ansatte har mangelen på samhandling også negative konsekvenser. Å jobbe hjemmefra betyr at du aldri kommer til å samhandle med andre utenfor familie og venner. Du går glipp av muligheten til å lære om andre kulturer, noe som gjør deg mindre tolerant for ideer utenfor din samhandlingssfære. Dette kan være lammende, spesielt i en verden som blir stadig mindre. Dette er ganske tydelig ilivet til en entreprenør. De har ingen anelse om kundens kultur, noe som betyr at de kanskje aldri kan løse et gitt oppdrag fullt ut til kundens tilfredshet. Du må lære å jobbe med andre, og det innebærer å lære om ulike kulturer. Å jobbe hjemmefra nekter deg dette privilegiet.

Oppsummert er det ikke for alle å jobbe hjemmefra. Det er folk som har den nødvendige sminken for å få det til å fungere, men det er et stort antall av oss som rett og slett ikke kan klare seg uten tilsyn. Nettopp av den grunn har arbeidsgivere funnet det stadig vanskeligere å få sine ansatte til å jobbe eksternt. De fleste arbeidsgivere kaller faktisk eksterne ansatte tilbake til kontoret. Mens en del av problemet er frykt fra de ansattes side, er en stor del av problemet at arbeidsstyrken ikke har modnet nok til å gjøre det mulig å jobbe hjemmefra. Det er tonnevis av teknologiske innovasjoner som gjør det billigere, effektivt og mer effektivt å jobbe hjemmefra. Selv om arbeidsstyrken ikke er i stand til å dra nytte av disse innovasjonene, er det fortsatt en drøm for de fleste bransjer å jobbe hjemmefra.

Forfatter Bio

Alyssa Johnson er enoppgaveskriver gratisfølgesvenn som forstår smertene ved å jobbe hjemmefra. Hun har vært frilanser helt siden hun fullførte college og de siste fire årene har hun møtt alle utfordringer i den egenskapen. Hun skriver om utfordringene ved å jobbe hjemme for å hjelpe andre med å unngå disse fallgruvene og forberede seg på livet utenfor kontoret.

Hvorfor du ikke har lov til å jobbe hjemmefra - Sage HR-blogg (1)

Hvorfor du ikke har lov til å jobbe hjemmefra - Sage HR-blogg (2)

Hvorfor du ikke har lov til å jobbe hjemmefra - Sage HR-blogg (3)

Hvorfor du ikke har lov til å jobbe hjemmefra - Sage HR-blogg (4)

Det er en subtil forskjell mellom en god og flott programvare for HR-administrasjon. Vet hvordan vi ikke leverer annet enn "Flott" ved å starte din 14-dagers gratis prøveperiode klCakeHR!

Hvorfor du ikke har lov til å jobbe hjemmefra - Sage HR-blogg (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5773

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.