Hvordan tjene penger med en pickup (2024)

Nøklene til pickupen din kan være nøkkelen til å tjene mer penger.

Høye gasspriser får forbrukere til å bytte for mindre kjøretøy. Mer og mer, den gjennomsnittlige personen har ikke et kjøretøy som kan flytte gjenstander av betydelig størrelse og vekt.

Uavhengige entreprenører kan tjene penger med en lastebil. Vi gir deg de 6 viktigste tjenestene du kan tilby, og 6 av de beste appene påhvordan tjene penger med kjøretøyet dittslik at du kan komme i gang med dette sidemaset.

Her er konklusjonen - hvis du har din egen pickup, kan du tjene penger på å frakte ting.

6 måter å tjene penger på med en lastebil, eller med en pickup og tilhenger

Ikke alle pickuper er detgode arbeidsbilerog like egnet for visse oppgaver. For eksempel kommer de i størrelser etter kjøretøyvekt, motorstørrelse og sengelengde.

Størrelse er viktig

Hvordan tjene penger med en pickup (1)

For eksempel kan en halvtonns lastebil ha en liten, sekssylindret motor på omtrent 3,0 størrelse. Eller en halvtonns pickup kan ha en åttesylindret motor på 5,0 størrelse eller større. Motorstørrelsen bestemmer hvor mye et kjøretøy kan trekke (tilhengervekt pluss last).

Sammenlignet med en halvtonns pickup, har en etttonns pickup et mer forsterket chassis. En ett-tonn ville være i stand til å håndtere en last med grus eller mulch; et halvt tonn kan bli utfordret av for tung last. Det er kassebiler, som er lukket med høye lasterom.

Tilhengere etter type

Tilhengere er spesifikke for oppgaven. Det finnes tilhengere i landskapsstil med lave sider i forskjellige lengder. Det er lukkede tilhengere (også kalt lastehengere) som er helt lukkede. Og det er dump trailere, åpne for elementene.

Dine krav er at du er lastebileier med gyldig førerkort og kjøretøyforsikring. Hvis du skal bruke en lastebil og tilhenger, trenger du et hengerfeste, ledninger for å gi lys til tilhengeren, og elektriske bremser (for å dra alt som veier mer enn 3000 pund.

Som selvstendig entreprenør kan du sette dine egne timer. Hvor mye ekstra penger du tjener avhenger av hvor mye tid du kan bruke på dette som en liten bedrift – noen få timer eller 24-timers service. Sjekk med forsikringsselskapet ditt før du begynner å tjene penger med lastebilen din.

1. Leveringstjenester for mat

Ikke tenk lite på denne. Hvis du tenker på mattjenester som leverer individuelle måltider, vil du ha mye konkurranse fra Uber og lignende appbrukere, som regelmessig leverer mat. Matleveringstjenestene du ønsker å gjøre handler mindre om måltider, og mer om matforsyninger.

Restauranter må levere måltider, sant. Men de trenger også å motta forsyninger, og ikke bare matvarer. De trenger take-out kartonger, bulk forsyninger som sukker og mel, rengjøringsmidler og kontorrekvisita.

Hvis en lokal restaurant får forsyninger levert med traktortilhenger, betaler de høye avgifter på fraktkostnader. Ta kontakt med lokale restauranter med en informasjonsbrosjyre som beskriver leveringstjenesten du kan tilby med lastebilen din, eller med lastebilen og tilhengeren.

For denne typen arbeid bør lastebilen din være utstyr med en hette som er vanntett mot elementene. Hvis du planlegger å levere forsyninger som trenger kjøling, er det beste alternativet en lastebil eller varebil med kjøleboks.

2. Leveringstjeneste for landskapsarbeid og anleggsutstyr

For å dekke et hageområde med mulch, grus eller belegningsstein, må den gjennomsnittlige huseieren foreta mange turer med et lite kjøretøy. De ville også måtte kjøpe individuelle poser med mulch eller grus, som er mye dyrere å kjøpe på den måten.

Den billigste måten å kjøpe mulch eller grus på er "ved scoop." En scoop er vanligvis en skuffelast av en liten traktor eller minilaster. En øse kan lastes inn i en lastebil med åpent lappe, eller på en åpen tilhenger. En dumperhenger – selv om den er dyrere enn en vanlig tilhenger – gjør denne typen levering mye enklere. Hvis du bruker lastebilen din, sjekk brukerhåndboken for å se hvor mye vekt lastebilen din kan dra på den måten.

Med en åpen lastebil eller tilhenger trenger du en presenning for å dekke lasten. Hvis du bruker en lastebil med åpen seng, legg først ned en presenning som dekker gulvet og strekker seg opp på sidene. Etter at du måker noe av materialet ut av lastebilen, kan du kanskje få ut resten ved å trekke ut den nederste presenningen.

Med andre ord, tjen penger mens du sparer opp til den dumpertilhengeren. I tillegg til å tilby denne typen tjenester for huseiere, kan du kanskje samarbeide med store og små bedrifter som tilbyr landskapsarbeid for å levere til arbeidsplassen.

Med en stor nok tilhenger kan du også levere hagefunksjoner som skur, lysthus, lagertanker og støpede damforinger i plast, etter behov av huseiere og/eller landskapsarbeidsfirmaer.

3. Leveranser til lokale bedrifter

Hvordan tjene penger med en pickup (2)

Det siste en travle eiere av byggefirmaer ønsker å gjøre er å hente byggemateriale. Lastebileiere kan virkelig utnytte dette behovet.

Husk imidlertid at en minimumslengde involvert i de fleste trelastbestillinger er 8 fot, for eksempel for 2 x 4s og kryssfiner. Noen byggematerialer, som gips eller sem*ntposer, må holdes tørre – under henting og levering og på arbeidsplassen.

Derfor er det et godt alternativ å bruke en lukket tilhenger for byggematerialer. Det er ikke en lastebil, så du kan levere den lastet på arbeidsplassen. Entreprenøren kan jobbe ut tilhengeren din etter behov.

Du kan hente en brukt 12-fots lukket tilhenger for ca $1500, men for byggeplassleveranser kan det være lurt å gå til en 16-fots modell med doble aksler. Det er mange måter å få flate dekk på på byggeplasser. De doble akslene gir deg to dekk på hver side. Med en enkelt aksel er et flatt dekk en katastrofe.

Legg også til laststabilisatorer til tilhengeren din – lik det som brukes på sleperbare bobiler. Når tilhengeren ikke er hektet til et kjøretøy, og noen går inn bak, kan personens vekt dukke opp foran tilhengeren.

Her er noen ideer om lokale selskaper som pickup-eiere kan målrette mot med andre transporttjenester for å levere pakker og andre varer, eller tilby frakttjenester:

  • Apoteker
  • Blomsterhandlere
  • Bildeler og dekkdistributører
  • Møbelbutikker
  • Salg på gårdsplassen (gi ut visittkortene dine)

4.Leveringer foretatt ved tauing

Dette er ikke det samme som å bli et tauingsselskap, med en spesialisert lastebil for å frakte funksjonshemmede eller skadede kjøretøy. Dette er å bruke lastebilen din til å taue andre

Du kan tjene gode penger ved å bruke pickupen din som slepetjeneste for å frakte gjenstander som båter og bobiler. Sørg for å sjekke slepevektkapasiteten din.

Tilhengerbare bobiler må inspiseres årlig. Det er en stor del av tiden utenfor eierens dag. Du kan ta bobilen til forhandleren eller inspeksjonsverkstedet, og hente den når den er ferdig. Du kan også flytte bobiler fra ett forhandlersted til et annet, som en del av tauingstjenestene dine.

Ta med bedriftsinformasjonen din til bobilforhandlere i området.

5.Søppelfjerningstjenester og flyttetjenester

Tjenester for fjerning av søppel er nødvendig av huseiere og også av en spesiell lokal virksomhet - eiendomsselskapet. Det er mye større sannsynlighet for at boliger og næringseiendommer selges når søppel – gamle sofaer, metallpulter osv. – er fjernet.

For å tjene penger med lastebilen din på denne måten - ved tilknytning til et eiendomsselskap - må du være bundet. Det kan koste rundt 1000 dollar i året. Som beskytter eiendomsselskapet mot eventuelle skader du forårsaker på eiendommen som er til salgs. Vanligvis er det en agent som håndterer opprydding av tvangseiendommer, og du må by mot andre søppelfjerningsfirmaer.

Du kan ta med apparater og andre metallgjenstander til en skrapmetallforhandler og tjene ekstra penger.

Mange mennesker som flytter, gjør så mye de kan ved å bruke sine personlige kjøretøy. Men det er alltid behov for en flyttetjeneste for de store gjenstandene som madrasser og møbler. Har du en lukket tilhenger kan du tilby å levere den på boligen, hvor kunden kan fylle den etterhvert som tiden tillater det.

6.Snøbrøytingstjenester

Hvordan tjene penger med en pickup (3)

Det er tøft å konkurrere mot brøyteselskaper med enorme flåter, men du kan tilby brøytetjenester som underleverandør for disse selskapene.

En stor lastebil med plog passer kanskje ikke inn på alle stedene som må ryddes for snø. Noen snøploger er 8 fot brede. Du kan finne en nisje innenfor de selskapene med mindre mellomstore lastebiler og en seks fots plog.

Snøbrøyting er vanskelig på en lastebils front, på grunn av vekten på plogen og slitasjen på bremser og hjullager. Du trenger også spesielle ledninger for å betjene plogkontrollene, opp, ned og vinkel.

For en liten lastebil kan du ta en titt på det som kalles en "huseier"-plog, som er laget av tøff formplast. De er mye lettere og kan festes til en lastebil via et mottakerfeste (som er montert foran på lastebilen). Koblingen er enkel. Men de fleste huseierploger har ikke elektroniske kontroller. Det kan hende du må endre plogvinkelen manuelt etter behov.

Faktor i kostnadene for gasspenger. Sjekk med forsikringsselskapet ditt for å se om du trenger å oppgradere dekningen.

Apper for hvordan tjene penger med en lastebil

Her blir det veldig kult. Når du har lastet ned en av de seks appene vi foreslår, blir du koblet til et peer-to-peer-nettverk. Personer som trenger levering eller frakt er knyttet til lastebilsjåfører. Du kan sette dine egne priser.

Hvordan tjene penger med en pickup (4)

Her er alle detaljene du trenger å vite om de beste appene du kan velge:

PlattformOversiktKrav og funksjonerBetraktninger
Amazon FlexEn app-basert plattform som lar deg levere pakker for Amazon.- Lastebilen må dekkes til for å beskytte gjenstander.
- Opptatt side mas mulighet.
Må sørge for at varene forblir tørre under levering.
GoShareAppplattform fokusert på å hjelpe folk med å flytte store gjenstander, som møbler og hvitevarer.- Ideell for "strøjobber" eller engangsbehov.
– GigSmart er en lignende plattform å vurdere.
Ofte er dette ikke tilbakevendende oppgaver, men snarere engangsbehov.
Door Dash, postkamerater, etc.Leveringsplattformer som kobler forbrukere som bestiller fra butikker/lager til leveringssjåfører.- Henting og levering av diverse varer for kunder.Pålitelighet og hastighet er avgjørende for å opprettholde kundetilfredsheten.
Uber og LyftFørst og fremst kjent for å frakte folk, men også brukt til matleveringer.- Krever et firedørs kjøretøy.
- Populære og allment anerkjente plattformer.
Selv om det først og fremst er for persontransport, kan det være en fordel å ha en lastebil for større grupper eller gjenstander. Sørg for at kjøretøyet oppfyller alle plattformstandarder.
Laste oppFokuserer på søppelfjerning, og kobler deg til folk som trenger gamle gjenstander fjernet.- Oppgaver for fjerning av søppel.
- Muligheter for å fjerne salgbare eller brukbare gjenstander
- Eksklusiv dekning innenfor postnummeret ditt når du registrerer deg.
Selv om det først og fremst gjelder søppel, kan det være muligheter for å berge eller gjenbruke gjenstander.
TurboEn plattform hvor du kan leie ut lastebilen til de som trenger det.- Lei kjøretøyet ditt til brukere
- Passiv inntekt som du tjener uten å jobbe aktivt.
Krever spesialforsikring. Det er avgjørende for veterinærbrukere og muligens gjøre bakgrunnssjekker for å redusere risikoen for skade eller misbruk av kjøretøyet ditt.

Kostnader knyttet til en pickup-virksomhet

Hvordan tjene penger med en pickup (5)

Start- og gjentakende kjøretøykostnader

  • Lastebilkjøp:Startkostnaden for å kjøpe lastebilen, som kan variere avhengig av om den er ny, brukt eller leaset.
  • Avskrivning:Over tid vil verdien av lastebilen din synke, spesielt ved mye bruk.
  • Vedlikehold:Regelmessig vedlikehold er avgjørende for kjøretøyets levetid og sikkerhet. Dette inkluderer:
    • Oljeskift:Nødvendig for jevn drift av kjøretøyet.
    • Dekk:Avhengig av bruk, kan det hende at dekkene må skiftes med jevne mellomrom.
    • Undersøkelse:Regelmessige inspeksjoner sikrer at kjøretøyet overholder sikkerhets- og utslippsstandarder.
    • Reparasjoner:Fra mindre reparasjoner til større overhalinger, uventede reparasjoner kan dukke opp når som helst.

Utstyrskostnader

  • Hansker:Viktig for sikker håndtering av varer og beskyttelse mot kutt eller slitasje.
  • Dollies med hjul:Nyttig for å flytte tunge gjenstander uten fysisk belastning.
  • Støvler med ståltå:Gir fotbeskyttelse, spesielt ved håndtering av tunge gjenstander.
  • Stropper og tau:For sikring av gjenstander under transport.
  • Tepper/underlag:For å beskytte ømfintlige gjenstander mot riper eller bulker.

Forsikringskostnader

  • Kjøretøyforsikring:Et must for ethvert kjøretøy, som dekker potensielle skader på lastebilen din i tilfelle ulykker.
  • Ansvarsforsikring:Beskytter mot krav som følge av skader og skader på andre personer eller eiendom.
  • Lasteforsikring:Dekker skader på varene du transporterer.
  • Spesialisert bedriftsforsikring:Avhengig av typen av tjenestene dine, kan det hende du trenger mer spesifikk forsikringsdekning. Det er alltid en god idé å:
    • Rådfør deg med en forsikringsagent:Snakk med forsikringsselskapet ditt om detaljene for virksomheten din for å sikre at du har riktig dekning.

Hvor mye penger kan du tjene med en pickup?

Å tjene penger med en lastebil er et åpent forslag. Du lager din egen timeplan, og leverer mat, mulch, sofaer og/eller kjøleskap – ditt valg. Hvor mye ekstra penger du tjener avhenger av tilgjengeligheten din, og om det er en heltidsjobb eller en sidemas.

For rutinemessige leveringsjobber kan du forvente å tjene fra $15 til $20 per time for små gjenstander som pakker. For de større tingene kan du forvente å tjene rundt $40 i timen.

Bilde: Depositphotos

Kommenter ▼

Hvordan tjene penger med en pickup (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5683

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.