Slik bruker du Pinterest på lovlig vis — The Creative Law Shop® (2024)

Da jeg startet en nettbedrift, visste jeg at jeg måtte investere i markedsføring gjennom sosiale medier – Facebook, Instagram, e-postmarkedsføring … men jeg varheltoverrasket da jeg fant ut at Pinterest kan være et av de mest effektive verktøyene for å drive trafikk til nettstedet ditt.

For å være ærlig, hver gang bedrifter begynner å bruke en sosial medieplattform for markedsføringsformål, vet jeg at juridiske tvister snart vil følge. Så selv om Pinterest virket som en veldig ufarlig plattform, ønsket jeg å gjøre så mye juridisk forskning jeg kunne før jeg begynte å bruke den til mine egne forretningsformål.

De gode nyhetene? Pinterest-teamet virkerveldigresponsive når de oppdaterer retningslinjer for å beskytte både eiere av innhold som deles på plattformen, så vel som brukere. Som advokat må jeg også påpeke at Pinterests bruksvilkår er noen av de mest brukervennlige jeg har sett: etter at all nødvendig juridisk sjargong er oppgitt, inkluderer de en tekst som oversetter hvert avsnitt. Dette er en flott praksis å implementere for enhver bedrift!

De dårlige nyhetene? Når du deler bilder på Pinterest, er det en sjanse for at du kan begå brudd på opphavsretten ved å feste disse bildene. Fordi vi har å gjøre med bilder, er en oversikt over lov om opphavsrett nyttig:

Opphavsrett beskytter originale forfatterskap (aka, kunstneriske eller litterære uttrykk), og gjelder for hvert fotografi.Hvis du har skapt, eller "forfattet" et kunstnerisk eller litterært verk og uttrykt det i en "fast form", har du automatisk eiendomsrett i henhold til lov om opphavsrett. Opphavsrettsloven omfatter alt fra fotografier, sangtekster eller kalligrafitrykk til blogginnlegg og Instagram-tekster. Selv om du ikke trenger å ta noen formelle skritt for åegenopphavsretten, må du registrere opphavsretten hos U.S. Copyright Office for å kunne saksøke for brudd på opphavsretten (aka, når noen stjeler arbeidet ditt).

Så, det største problemet med Pinterest er at ved å være vert for deling av bilder på deres egen server, fjerner handlingen referanser til den opprinnelige kilden til bildet. Så opphavsrettsinnehaveren vet kanskje ikke engang at bildet deres har blitt delt på Pinterest, hvem vet hvor mange ganger. Hvis den opprinnelige skaperens arbeid ble delt uten deres viten eller tillatelse, er denne delingen et brudd på opphavsretten, og den opphavsretten blir krenket hver gang noen deler bildet. Visst nok, de siste årene har noen fotografer saksøkt Pinterest, og hevdet at plattformen støtter eller letter opphavsrettsbrudd. Og for noen år siden stengte en fotograf som faktisk var advokat også kontoen hennes, med henvisning til at hun ønsket å unngå disse opphavsrettsproblemene.

Det hele høres selvfølgelig veldig dramatisk ut, men på slu*tten av dagen vet vi at Pinterest må ha systemer på plass for å tillate oss å feste disse bildene på lovlig vis. Så nedenfor er en oversikt over hvordan du gjør nettopp det.

For det første, hva kan deles på Pinterest?

For å bruke Pinterest lovlig, må du først vite hva som er tillatt å festes på Pinterest, og hva som ikke er det. Denne artikkelen vil dekke reglene for personlige Pinterest-tavler, men hvis du bruker Pinterest som en bedrift, må du overholde deres forretningsvilkår. Generelt sett kan du ikke feste nakenhet, potensielt skadelig innhold, hatefullt eller voldelig innhold, eller innhold du ikke har tillatelse til å legge ut. Dette siste punktet er nøkkelen; fant du et bilde på nettet, men du har ingen indikasjon på at den opprinnelige eieren vil ha det delt på Pinterest? Du kan ikke bare bestemme selv.

I deres vilkår sier Pinterest spesifikt at du er ansvarlig for alt "brukerinnhold" du legger ut. "Brukerinnhold" er en annen måte å si "bildene du fester". Med ordene til Pinterest, "hvis du legger ut innholdet ditt på Pinterest, tilhører det fortsatt deg, men vi kan vise det til folk og andre kan lagre det". Med andre ord:

1. Du står fritt til å dele noe av ditt eget innhold på Pinterest, men forventer at det blir delt.

2. Du har lov til å sette inn andre bilder på nyttpå Pinterest, inneholdt i rommet til Pinterest. Men du kan ikke overføre dem til en annen plattform (med mindre det er ditt eget innhold).

3. Du er ansvarlig for altdugjøre med bildet på Pinterest. Hvis bildet du fester ikke nøyaktig krediterer forfatteren,duvil være ansvarlig for eventuelle brudd på opphavsretten.

Husk, sier disse tjenestevilkårenedu eransvarlig for alt du legger ut. Her er et eksempel på hvordan det kan gå sidelengs:

Si at jeg legger et bilde av kontoret mitt på dette blogginnlegget, uten mulighet til å feste det. Jenny kommer og liker bildet, så hun lagrer bildet og fester det til Pinterest, med en lenke til sitt eget blogginnlegg som viser en veiledning for å ta bilder innendørs. Fordi den lenker til Jennys blogg, ser det ut til at det er bildet hennes. Sally kommer og fester bildet til tavlen om fotografering. Både Jenny og Sally kan være ansvarlige for brudd på opphavsretten, selv om Sally ikke ville ha noen anelse om at bildet ikke var Jennys, til å begynne med. Fordi jeg ikke ble kreditert, ble det opphavsrettsbeskyttede arbeidet mitt i hovedsak misbrukt til andres kreditt.

Hvordan fester jeg bilder på lovlig vis?

Å snakke om brudd på opphavsrett får Pinterest til å høres litt dramatisk ut, men det bør ikke avskrekke deg fra å bruke plattformen.Du må bare sørge for at du gjør det lovlig.Selvfølgelig kan du feste dine egne ting uten problemer. Juridisk sett er den din, så fest deg! Du kan feste hvilke som helst av dine egne bilder, lenke til nettstedet ditt osv.

Men hvis du fester noen andres bilde på Pinterest:

  1. Hvis du fester elementetvidere til Pinterest (som betyr at du fant det i et blogginnlegg osv. og vil legge det til på tavlen ditt), sørg for at du har tillatelse fra eieren av bildet til å feste det. Hvis du ser på en blogg og det er det lille Pinterest-ikonet på bildet, gir den personen deg sittunderforstått samtykkeå feste den. Så, fest bort! Men hvis du i stedet ser ©-symbolet (og ikke noe Pinterest-ikon), gjør den personen ganske tydelig krav på bildet, og du bør ikke feste det.

  2. Hvis du ikke er sikker på om du har underforstått samtykke eller ikke,spør den opprinnelige eieren. Deres uttrykkelige samtykke vil være tilstrekkelig.

  3. Hvis du finner et bilde på nettet du liker, men du ikke ser en måte å feste det på, ikke prøv å beskjære det og deretter kreditere det som ditt eget. Du har kanskje hørt at det er rettferdig under "Fair Use"-doktrinen, men det vil sannsynligvis ikke være tilstrekkelig.

  4. Hvis du vil feste et bilde, dvsallerede påPinterest, ta deg tid til å sjekke kilden til den opprinnelige eieren. Husker du eksemplet mitt med Sally og Jenny? Dette er scenariet du prøver å unngå. Sørg for at den opprinnelige kilden er kreditert på riktig måte.

  5. Hvis du ikke finner den opprinnelige kilden, gjør et avansert Google-søk. Finn delen som sier "bruksrettigheter", og rull ned til du finner "gratis å bruke og dele." Dette er bildene du kan feste. Alt som ikke lenger er under opphavsrettslig beskyttelse er greit (gamle bilder, gamle bøker osv.). Alt som er offentlig eiendom er også gratis for deg å bruke.

  6. Hvis du har sjekket den opprinnelige kilden og den er kreditert riktig, bør du vurdere å kreditere fotografen i bildeteksten og skrive om din egen bildetekst. Dette er ikke et lovkrav, men bare generelt en god forretningspraksis.

  7. Hvis du vil spare noe til deg selvpersonlig bruk som allerede er på Pinterest, Tenk igjen. Pinterests bruksvilkår sier at du ikke kan fjerne innhold fra plattformen. Så, for eksempel, ikke finn et bilde du liker på Pinterest og last det ned til datamaskinen din for å bruke det på bloggen din (med mindre du har den opprinnelige eierens tillatelse).

  8. Hvis du kjører en konkurranse på Pinterest, vær eksplisitt klar over at det faktisk er et konkurransebidrag. Hvis du bruker hashtags, legg inn ordet "konkurranse" eller "konkurranser" der. Ikke bare bruk hashtaggen "sweep": ifølge FTC er det ikke tydelig nok.

Husk at hvis du fester ting for mange ganger som ikke er tillatt å festes, er Pinterest godt innenfor sine rettigheter til å stenge kontoen din. Praktisk sett, selv om du ved et uhell begår brudd på opphavsretten, vil de fleste ikke ta det til rettstvist. Men det er ingen grunn til å åpne deg for ansvar.

Hva om du finner misbruk av ditt eget innhold?

Hvis du oppdager at noen har festet noe av innholdet ditt uten din tillatelse, må du be om at innholdet fjernes. I det scenariet, prøv å finne personens kontaktinformasjon, og bare be dem høflig om å fjerne den. Det store flertallet av tiden var det tilfeldig, og den personen tar det mer enn gjerne ned. Hvis det ikke fungerer, send et opphørsbrev.Du kan sende en selv,eller få en advokat til å sende en for deg.

Hvis ingen av disse trinnene fungerer, følg DMCA-trinnene for forespørsel om fjerning som er angitt i Pinterests vilkår og betingelser. I utgangspunktet varsler du Pinterest om krenkelsen, og de vil "ta hva de mener er passende" (i deres ord). Pinterest er veldig klar over det faktum at det er i deres interesse å forhindre opphavsrettstvister, så de vil sannsynligvis hoppe på sjansen til å hjelpe deg.

nyttig mal

synes du dette innlegget er nyttig? Fest den nå.

Slik bruker du Pinterest på lovlig vis — The Creative Law Shop® (2024)

FAQs

Is it illegal to use pictures from Pinterest? ›

Except in unusual cases, Pinterest is not the copyright holder in the images that users pin on the site. Where necessary, you should get permission to use an image from its copyright owner.

How do I find copyright free images on Pinterest? ›

Find the section that says “usage rights”, and scroll down until you find “free to use and share.” These are the images you can pin. Anything that is no longer under copyright protection is fine (old pictures, old books, etc). Anything that is public domain is also free for you to use.

Can I use Pinterest photos on my website? ›

You can embed a Pinterest Pin on your website or blog in a widget. The widget links back to the Pin on Pinterest, which links back to the website where it originated. Or should! You should always check the link before embedding or even repinning.

What should you avoid on Pinterest? ›

Secondly, don't post irrelevant content. Only pin items that are relevant and useful for your audience. Posting unrelated content could lead followers feeling confused about your brand's identity and purpose. Avoid repetitive pinning behavior such as repeatedly pinning the same image or link over and over again.

Can Pinterest be inappropriate? ›

While Pinterest can be a valuable resource for responsible Internet users to find creative inspiration, it isn't a safe site for kids. This is largely due to the lack of parental controls, overwhelming amount of external links, and potential for exposure to adult-oriented content.

What websites are best to get copyright-free images? ›

21 Best Websites for Free & Royalty Free Images (2023 Update)
  • Unsplash (Editors Choice #1)
  • Pexels.com (Editors Choice #2)
  • Pikwizard.
  • Vectee*zy.
  • Freerange.
  • StockSnap.io.
  • New Old Stock.
  • Pixabay.
Jul 5, 2023

What can get you banned on Pinterest? ›

Accounts may be suspended due to single or repeat violations of our Community Guidelines concerning:
  • Pinner Safety (for example: hateful speech, p*rnography, graphic imagery and misinformation)
  • Account security (including impersonation and third-party logins)
  • Spam.
  • Intellectual property.

What do you say to avoid copyright infringement? ›

Give credit to the original copyright owner. Add a disclaimer like “I don't own the rights” or “no infringement intended” Added your own material to the original content.

Do you need permission to post photos on social media? ›

Copyright laws for social media are, well, pretty much exactly the same as copyright laws everywhere else. If you want to use an image that isn't yours, you must obtain permission. That might be through a license or through the creator directly.

How do I search for copyrighted images on Google for free? ›

Searching Google for Creative Commons images
  1. Enter your search term into the Google Images search bar.
  2. Click on Tools.
  3. Click on the drop-down menu under Usage Rights.
  4. Select the type of licence you wish to search for. ...
  5. Click on an image to see more detail and then click on Visit.

How does Pinterest make money? ›

Pinterest makes its money via advertising, specifically, promoted pins. These promoted pins are ads that look similar to user-generated pins (posts). The company has integrated a “buy it” button which permits users to buy pinned products directly from Pinterest, rather than visiting a separate merchant site.

Is using online images without permission illegal? ›

To use a copyrighted image, you will first have to seek authorization from the creator. Failure to abide by this rule can result in harsh consequences such as penalties, fines, lawsuits, and a DMCA takedown notice. In severe cases, the infringer can even face jail time.

What are the violation rules for Pinterest? ›

We may remove comments that violate our guidelines, including those that contain:
  • Irrelevant or non-purposeful material.
  • Spam.
  • Sexuallly explicit content.
  • Self-harm content.
  • Misinformation.
  • Hateful activities.
  • Harassment or privacy violations.
  • Copyright or trademark infringement.

Does Pinterest have copyright infringement? ›

Why Copyright Infringement is a Problem. Pinterest prohibits its members from posting copyrighted material without the owner's permission. However, a ridiculous amount of Pinterest's images are being pinned by those who did not create the content.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5689

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.