Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (2023)

Vurderer du å slutte i jobben din, men vet ikke hvordan du skal gå frem? Det er viktig å vite hvilke skritt du må ta når det er tid for oppsigelse, spesielt når du jobber hjemmefra.

Ifølge karriereeksperter er det måter å nærme seg denne situasjonen på:

Jeff Kartheiser

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (1)

Administrerende direktør,GattiHR

Arbeid sammen med lederen din om hvordan du vil bruke resten av tiden din

Å si opp selskapet mens du jobber eksternt kan være en ubehagelig samtale. Men hvis du planlegger og forbereder deg, kan det være mindre smertefullt enn du tror.

Realiteten er at det å slutte mens du jobber hjemmefra kanskje ikke er så annerledes enn å slutte personlig. Men du vil alltid sørge for å dra på gode vilkår. Vi har alle hørt ordtaket,«ikke brenn broer»og jeg kunne ikke vært mer enig.

Når avgjørelsen din er tatt, er det viktig å beholde roen, forbli profesjonell og fortsette å være produktiv i din nåværende rolle til du offisielt har hatt samtalen med lederen din. Når du har snakket med lederen din, kan dere samarbeide om hvordan dere vil bruke resten av tiden.

Her er noen tips for å sikre en jevn overgang:

Hold det konfidensielt

Mange av ossbygge sterke relasjonerog til og med langvarige vennskap på arbeidsplassen.

Dette er imidlertid en stor endring i livet ditt, og det kan være fristende å dele nyhetene med kollegene dine.

Uansett hva du gjør, ikke la katten komme ut av sekken. Like fristende som det er for deg å fortelle noen, kan det være like, om ikke mer fristende, for dem å dele nyhetene med andre. Ord kan reise raskt på arbeidsplassen, og det siste du vil er at lederen din skal høre nyhetene før du har mulighet til å fortelle dem.

Ha en plan

Når avgjørelsen er tatt, er det viktig å være forberedt:

 • Skriv ut en setning eller to om det du planlegger å fortelle lederen din. Øv på det og få det memorert.
 • Sørg for at du har tid til detgi minst to ukers varselfør du starter din nye bestrebelse.
 • Forbered deg på å ha en samtale om et mottilbud. Mange tenker ikke på dette, men det er veldig vanlig at selskaper kommer med mottilbud når du gir beskjed. De fleste vil fortelle deg at det ikke er lurt å godta en disk, og jeg kunne ikke vært mer enig.
 • Vær klar til å ha en produktiv samtale på utgangsintervjuet. Dette er en mulighet til å hjelpe din snart tidligere arbeidsgiver med hvordan du kan forbedre organisasjonen deres. Vær ærlig, men behold det PC.

Å gjøre et trekk kan være stressende, men hvis du er forberedt, kan dette være en smertefri overgang.

Melanie Pump

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (2)

Bedriftsleder | CFO, Brane Inc. | Forfatter, "DETOX: Håndtering av usikkerhet på arbeidsplassen"

Si opp med respekt og innenfor vilkårene i arbeidsavtalen din

Uansett sted, når du sier opp, er det viktig å gjøre det med respekt og innenfor vilkårene i arbeidsavtalen din.

En god referanse er viktig for alle fremtidige jobbsøk, og måten du forlater bedriften på kan påvirke din tidligere arbeidsgivers vilje til å gi en referanse.

Her er noen tips for å forlate jobben på en positiv måte:

 • Sjekk arbeidsavtalen din for nødvendig oppsigelsestid. Vanligvis er oppsigelsesfrister to uker. Noen arbeidsavtaler spesifiserer imidlertid unike vilkår. For å sikre en god referanse bør du overholde oppsigelsesfristen i din avtale.
 • Bestill en tid med lederen din for å gi din oppsigelse muntlig over video. Det viser respekt for sjefen din hvis du personlig gir dem beskjed om at du forlater selskapet.
 • Følg opp med en e-post som dokumenterer din oppsigelse og siste ansettelsesdato. Send dette til lederen din og HR: Å gi muntlig varsel viser respekt, men du må også offisielt dokumentere fratredelsen din for å sikre at kommunikasjonen din ble klart forstått. Hvis organisasjonen din har en HR-avdeling, bør e-posten gå til dem slik at de er klar over og kan behandle oppsigelsen din.

I slekt:20+ beste emnelinjer for e-postmeldinger om oppsigelse

Hvis du følger disse trinnene, og selvfølgelig fortsetter å gjøre jobben din etter beste evne til din siste dag, vil du dra på en god måte og med en referanse for fremtiden.

Ewelina Melon

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (3)

Leder for mennesker,Tidio

Ikke brenn alle broer bak deg

En arbeidsoppsigelse er utvilsomt ekstremt tøft for alle - din leder, en teamleder, kolleger, bry deg ikke.

Det som er avgjørende i det stressende øyeblikket er å ikke la følelsene ta kontroll over handlingene dine. Å være rolig, ærlig og bevisst er viktig hvis du ikke vil brenne alle broer bak deg.

Få teamlederen din til å være ditt første kontaktpunkt

Før du bestemmer deg for et drastisk skritt og for eksempel sender en oppsigelsesmail til alle i selskapet, snakk med teamlederen din om avgjørelsen din.

Forklar rolig alle årsakene bak det. Etter den kan du forberede den offisielle oppsigelses-e-posten og sende den til din teamleder og dedikerte HR-person.

Mens oppsigelsesprosessen starter, diskuter med lederen din alle formalitetene, for eksempel oppsigelsesfristen, oppgaver og prosjekter du jobber med, og sett opp det beste tidspunktet for å fortelle kollegene dine om avgjørelsen din.

Si farvel til kollegene dine og gjør et godt siste inntrykk

Forbered noen varme ord for å si farvel til lagkameratene dine. Hvis du føler deg komfortabel med det, kan du kort forklare hvorfor du tok denne avgjørelsen.
Diskuter og prioriter oppgaver du må fullføre og gjør ditt beste for å gjøre så mye som mulig før du drar for å hjelpe kollegene dine så lenge du er sammen med dem.

Si farvel til resten av kollegene i selskapet i løpet av den siste arbeidsdagen. For eksempel kan dusend en farvel-e-posteller bruk den slakke kanalen, og ønsk dem alt godt – du vet aldri når veiene dine krysses igjen.

Erica McCurdy, CMC, PCC, YPF

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (4)

Sertifisert profesjonell coach

Tilby en "konsulentrate" for å hjelpe når de trenger din ekspertise fremover

Når du sier opp, ta deg tid til å erkjenne at fraværet ditt kan resultere i mange små spørsmål som kan være lettere for deg å svare på enn for teamet å prøve å finne ut av selv.

Et åpent tilbud til"svar på spørsmål de måtte ha"kan ende opp med at du gir bort kompetansen din gratis. Ikke la selskapet dra nytte av deg dobbelt.

Tilby i stedet en"konsulent rate"for å hjelpe når de trenger ekspertisen din fremover. Du vet aldri, du kan ende opp med å hente litt ekstra penger her og der og gjøre noe du allerede vet hvordan du skal gjøre uten all dramatikken som førte til at du dro.

Unngå å klage

Fjernarbeidere har ikke samme mulighet til å bygge personlige forbindelser som team som er fysisk sammen. Prøv å være positiv når du sier opp.

Fokuser på fremtiden din og hvordan du skal se etter nye muligheter, utfordringer, fordeler og slikt. Lederen din kan også bytte selskap, og devilbære deres inntrykk av deg med seg etter hvert som de utvikler seg i karrieren.

Benytt anledningen til å gå godt. Du vet aldri når dere to vil krysse veiene igjen.

Diane Gallo

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (5)

Human Resources Executive

Arbeidsgivere bør ha en konfidensialitetspolicy som alle ansatte signerer

Disse setter arbeidsgiveren på en ulempe fordi de har noen som ikke lenger har noe skinn med i spillet. Jeg forventer at oppsigelsesfrister kanskje ikke alltid godtas av arbeidsgiver og at en rask avgang og tap av systemtilgang vil være nært forestående.

Hvis jeg ikke er i stand til å umiddelbart la den ansatte gå, vil jeg gi noen til å skygge dem virtuelt for å både lære jobben og avskrekke bevisst eller ubevisst kompromittering av data.

Gjenvinning av utstyr kan være vanskelig, og etter flere forsøk, med egenadresserte bokser fra arbeidsgiver, har jeg sett rettssaker truet. Den verste jeg hørte om var en som sluttet, men beholdt firmabilen i flere uker.

Det er klart at det er lettere å få tilbake en bil enn en datamaskin, og jeg har sjelden sett en fullstendig mangel på ansvarlighet overfor arbeidsgiver, men tilstanden til utstyret er ofte ikke som det var da det ble mottatt.

Arbeidsgivere bør gjøre et par ting:

 • Ha en konfidensialitetspolicy som hver ansatt signerer.

Hvis noen tar med proprietær informasjon til en konkurrent og er klar over det, vil den nyansatte mest sannsynlig bli sagt opp, noe som også kan avskrekke datatyveri.

 • Gjør en utstyrsundersøkelse, så du vet hvilket utstyr som er hvor.

Mange bærbare brukere tok også med seg store skjermer hjem for å fungere lettere under covid, og annet utstyr kan ha gått inn i hjemmene. Det er viktig å vite hva som ble tatt med hjem, så når en ansatt forlater eksternt, kan et brev som ber om alt som var ansvarlig for genereres.

Den gode nyheten er at de fleste ansatte har respekt for data og utstyr de har blitt betrodd. Hvis noen av disse tiltakene iverksettes, er det avgjørende at den ansatte vet at det er en fjernpolicy for covid og ikke reflekterer noe spørsmål om deres integritet fra selskapets side.

Bartek Boniecki

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (6)

Leder for mennesker,Passbilde på nett

Informere om oppsigelsen på en hensiktsmessig måte

Å informere om oppsigelse er aldri behagelig. Ettersom profesjonelle relasjoner er mellom voksne, bør begge sider oppføre seg som det passer og ta ansvar.

Selv når du jobber eksternt, bør du holde deg stilig. Det er ikke bare et spørsmål om god oppførsel, men også pragmatisme. Du vil aldri vite hvem du kommer til å møte i fremtiden, mange fagfolk kjenner hverandre, og det er derfor det er verdt å gi et godt inntrykk.

Hvis du er fast bestemt på å forlate, gjør en avtale med sjefen eller lederen din for en telefonsamtale. Å kommunisere din beslutning og begrunnelse på denne måten er et tegn på mot og modenhet. Husk at din veileder bør væreførstperson for å informere om din oppsigelse.

I slekt:Hvordan fortelle sjefen din at du slutter

Fullfør formalitetene

Å informere overordnet er bare begynnelsen på prosessen. For at oppsigelsen skal være gyldig i henhold til loven, må du følge de riktige prosedyrene.

Spør HR-avdelingen hva selskapets policy er.

Du må kanskje skrive et oppsigelsesbrev. Spør IT slik at de kan stenge bedriftskontoene dine og sørge for retur av bedriftens maskinvare (hvis aktuelt). Det er en god idé å spørre lederen din om skriftlige referanser. De kan sikkert komme godt med i fremtiden.

Spør og gi oppriktige tilbakemeldinger

Tilbakemelding er en gave. Ikke nøl med å gi en og be om den. Vi kan bare forbedre oss hvis vi vet nøyaktig hva som må forbedres. Dette gjelder for enkeltpersoner så vel som team eller bedrifter.

Ærlige tilbakemeldinger fra den avgående medarbeideren kan bidra til riktig utvikling av bedriften. Og selvfølgelig fungerer det også omvendt. Referansene er mer offisielle og bekrefter ferdighetene. Dette er viktig for fremtidige arbeidsgivere. Tilbakemeldingene er derimot personlige og tankevekkende.

Clayton Hasbrook

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (7)

Advokat klHasbrook og Hasbrook

Finn et passende tidspunkt for å ringe sjefen din i de mindre travle timene

Når du jobber hjemmefra, er situasjonen rundt oppsigelsen en ganske annen.

Du har ikke sjefen din rundt deg for å diskutere situasjonen med dem siden dette er den vanlige måten å resignere på. Endringen i arbeidskultur og en plutselig innføring av fjernarbeidskultur har gjort mange mennesker forvirret over mange prosesser.

Her er noen punkter om hvordan du kan si opp når du jobber hjemmefra:

 • Du kan starte med å skrive oppsigelsesbrevet ditt og lagre det i utkast.
 • Nå må du ta deg tid til å forberede deg på en samtale med sjefen din, så gå gjennom alt du har å si.
 • Finn et passende tidspunkt for å ringe sjefen din i de mindre travle timene, og fortell dem alt du ønsker.
 • Send til slutt oppsigelsesbrevet på e-post og gjør eventuelle endringer hvis du ønsker det etter samtalen med sjefen din.

Det du skriver i oppsigelsesbrevet og hvordan du diskuterer oppsigelsen med din arbeidsgiver forblir uendret. Imidlertid er det viktig å ha høfligheten til å ringe dem og gi dem beskjed om avgjørelsen din, ellers vil oppsigelsen komme som en overraskelse for dem og gjøre dem bekymret.

Disse praksisene er avgjørende for å opprettholde et sunt forhold til arbeidsgiveren din, slik at du kan vurdere å bli med dem igjen i fremtiden hvis det passer deg.

Kevin Valencia

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (8)

Leder for mennesker,Livestorm

Si opp akkurat som du ville gjort for en fratredelse på kontoret

Akkurat som du ville gjort for en oppsigelse på kontoret – sett opp et møte med lederen din, gi dem beskjed og formaliser med en e-post.

Det handler om kommunikasjon og å være åpen for å si opp med respekt. Det er viktig å ikke forhaste oppsigelsen ved å ta deg tid til å avtale et møte med lederen og HR. Forklar grunnen til at hvis du føler at det kan være til nytte for andre.

Det er greit å huske på å alltid la være med en god tone.

Siden en viss oppsigelsestid er forskjellig fra jobb til jobb eller fra land til land, gi så mye oppsigelse som mulig for å imøtekomme ditt nåværende firma. Jeg vil anbefale å forlate på en høy tone. Du vet aldri hva fremtiden bringer. Kanskje du ønsker å gå tilbake på et tidspunkt eller begynne å jobbe med din nåværende leder igjen.

Hvis du trekker deg på grunn av et giftig miljø og ikke for å forfølge en annen jobb, bør du definitivt involvere HR – et giftig miljø bør kalles ut og håndteres. Noen ganger trenger HR-avdelingen din bare ett varsel for å få prosessen i gang og starte en undersøkelse.

Joe Wilson

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (9)

Senior arbeidsrådgiver,MintResume

Koordiner med HR for omsetning av bedriftens utstyr

Det er ikke stor forskjell på trinnene du må ta når du sier opp fra en jobb hjemmefra.

Det viktigste å huske på er å avslutte elegant og praktisere profesjonalitet til enhver tid, uavhengig av plasseringen/oppsettet av arbeidet ditt.

 • Send en oppsigelses-e-post til din overordnede. Du trenger ikke spesifisere hvorfor du sier opp. Bare takk selskapet for mulighetene som ble gitt deg.
 • Forbered filene dine for omsetning. For å hjelpe erstatningen din kan du opprette et filtre som inkluderer alle filene, plasseringene og koblingene dine for enklere tilgang.
 • Koordiner med HR for omsetning av bedriftens utstyr. Forsikre deg om at alt har blitt arrangert før siste dag for ikke å forårsake ulemper for noen av partene.
 • Hvis du kan,be om anbefalingsbrev fra din overordnedeog andre personer du har jobbet med.

Daniela Sawyer

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (10)

Grunnlegger,Finn folk raskt

Et oppsigelsesbrev kreves enten du sier opp eksternt eller personlig

Det er ikke lett å forlate en jobb. Det er betydelig vanskeligere nå med eksterne team. Det er nervepirrende å planlegge og planlegge hvordan og når du skal henvende deg til lederen din. Nesten å gjøre det kan føles upersonlig, uprofesjonelt og rart.

Uansett grunner, er det viktig å forstå hvordan du kan slutte på en elegant måte. Selv om dette er enklere på kontoret, er det ikke det samme når du jobber eksternt. Slik stopper du høflig mens du jobber eksternt:

 • Oppsigelsesbrev: Et oppsigelsesbrev kreves enten du sier opp eksternt eller personlig. Det er et offisielt dokument som registrerer din intensjon om å forlate selskapet. Du kan dekke:
  • Oppsigelsesplan
  • Siste arbeidsdag
  • Hjelp med alle forlateprosedyrer og formaliteter.
  • Takk for oppholdet i selskapet.
 • Send e-post til lederen din for en samtale: I e-posten din bør du invitere til en video- eller telefonsamtale for å diskutere oppsigelsen din. Å informere sjefen din personlig om planene dine om å forlate er høflig. Alternativt er en telefonsamtale det nest beste alternativet. Send en e-post om morgenen med et tidspunkt for å chatte i løpet av dagen.
 • Forbered dine kommentarer: Å forberede oppsigelsesbrevet ditt vil hjelpe deg å slappe av. Her er noen forslag til oppsigelsesbrevet ditt:
  • Så du kan fokusere på å informere din overordnede om oppsigelsen din, unngå tilfeldig diskusjon.
  • Grunner til å forlate: Selv om det ikke alltid er nødvendig, er det fint å ha noe klart å diskutere hvis veilederen din spør.
  • Det spiller ingen rolle om du nylig ble med i selskapet eller nylig ble forfremmet; du bør takke sjefen din for begge deler.
  • Det er for å forsikre sjefen din om at du i tilstrekkelig grad vil overlate jobben og eventuelt trene opp avløseren dersom en blir ansatt i tide.
  • Formaliteter før avgang: din leder eller HR bør gi deg råd om disse.
  • Selv om dette står i oppsigelsesbrevet ditt, er det nyttig å ha det klart hvis lederen din spør.
  • Etter denne samtalen vil du sende oppsigelsesbrevet på e-post til overordnet, og fortelle dem om å videresende det til sin leder eller HR.
 • Ta samtalen: Sørg for at internett og telefonen fungerer. Slå av eller demp bakgrunnsapper for å eliminere varslingslyder. Sitt i et stille rom vekk fra støyen. Husk at sjefen din ikke kan se kroppsspråket ditt når du ringer.
 • Oppsigelse via e-post: Etter samtalen sender du oppsigelsesbrevet på e-post til din overordnede, med henvisning til den siste telefonsamtalen. Hvis du noen gang blir stilt spørsmål, vil e-posten tjene som bekreftelse på oppsigelsesdato og -klokkeslett. Sjefen din kan reagere på oppsigelsesbrevet ditt for å offisielt godta det og ønske deg lykke til.

Mladen Maksic

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (11)

SEO konsulent og administrerende direktør,Spill av media

Fortell sjefen din hva dine intensjoner er og hvorfor

Å si opp er aldri lett, uavhengig av hvor mye vondt blod det har vært eller hvor ulykkelig den ansatte har vokst. Med mindre arbeidsplassen har vært absolutt fiendtlig, føler de fleste ansatte en fnugg av medfølelse for sin tidligere arbeidsgiver og medarbeidere og foretrekker verdig og profesjonell resignasjon fremfor unødvendig drama.

Det samme gjelder for eksterne ansatte, med ett stort unntak.

Siden de jobber hjemmefra og ofte føler neiektetilknytning til arbeidsgiveren eller selskapet, er de oftere fristet til å avslutte arbeidsforholdet uprofesjonelt og respektløst. Det er galt, uansett hva som skjedde som førte til at de ville forlate.

I stedet er det bedre å si opp akkurat som du ville gjort hvis du brukte arbeidstimene dine omgitt av kollegene dine og folk som er avhengige av deg.

Lag et oppsigelsesbrev

Til tross for at du jobber eksternt, bør du fortsatt lage et oppsigelsesbrev som sier at du har til hensikt å si opp og beskriver siste arbeidsdag.

Et empatisk oppsigelsesbrev bør også tilby en hånd i utgangsprosesser og uttrykke takknemlighet for en sjanse til å jobbe i selskapet. Ikke send oppsigelsesbrevet ennå.

Avtal en samtale

Du kan enten planlegge en videosamtale eller en telefonsamtale med sjefen din. I alle fall bør du være oppmerksom på å gjøre det under arbeidet. Du prøver tross alt å gjøre det riktige, og å kontakte arbeidsgiveren din utenom arbeidstiden gir egentlig ikke det beste bildet om deg.

Forbered deg på samtalen akkurat som du ville gjort for et vanlig møte. Det betyr å finne et stille rom for samtalen der du ikke blir forstyrret og forberede det du skal si på forhånd.

Under samtalen

Ikke slå rundt bushen. Fortell sjefen din hva dine intensjoner er og hvorfor. Når du beskriver årsakene til å forlate, fokuser på personlig vekst i stedet for alle ulempene ved din nåværende stilling. Det er også en viktig del av å være profesjonell og høflig.

Vær klar til å svare på spørsmål angående den siste dagen din og din hjelp til å trene erstatteren din.

Det er et tegn på god tro å hjelpe selskapet med å lære opp din nye erstatter, men du bør ikke gjøre det på bekostning av din fremtidige ansettelse. Gi dem beskjed om at de har frist til siste dag på å finne en erstatning (eller en hel uke før den siste dagen). Du bør ikke holde deg lenger enn det.

Fullfør oppsigelsen din

Send oppsigelsesbrevet umiddelbart etter samtalen med sjefen din. Send det til dem via e-post, oppfyll løftene du har gitt til sjefen din og som er angitt i brevet, og du vil ha trukket deg fra den eksterne arbeidsplassen din som en ekte profesjonell.

Kim Chan

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (12)

Grunnlegger og administrerende direktør,DocPro

Sjekk kontrakten din for oppsigelsestid, hagepermisjon, konkurranseklausul og uvanlig periode

Enten du sier opp når du jobber hjemmefra, bør du gå gjennom den vanlige prosessen:

 • Sjekk kontrakten din for oppsigelsestid, hagepermisjon, konkurranseklausul og uvanlig periode.
 • Gi hele oppsigelsesfristen i henhold til kontrakten.
 • Forbered et oppsigelsesbrev.
  • Fortell tydelig at du sier opp og forventet sluttdato.
  • Oppgi tydelig stillingen du sier opp fra og selskapets navn.
  • Ta med en takknemlighet: forklar hvor takknemlig du er for selskapet og angrer på at du ikke kunne samarbeide lenger.
  • Gi en enkel grunn for permisjonen din.
  • Tilby hjelp for å trene etterfølgeren din og fullføre dine nåværende prosjekter.
  • Høres så positivt ut som mulig selv om du er misfornøyd med jobben din og ikke kan vente med å forlate.
  • Signer oppsigelsesbrevet ditt.
 • Opptre profesjonelt. Dette er spesielt viktig når du jobber hjemmefra. Sørg for at du fortsatt logger på hver dag og gjør jobben din. Så HR vil ikke være i stand til å utfordre om du har jobbet i oppsigelsestiden.
 • Overlevering på riktig måte. Forbered en overleveringsnotat til din etterfølger og kollegaer for å gi dem dybdeinformasjon om selskapet og/eller arbeidet du har delegert til dem. Her er noen elementer du bør inkludere i overleveringsnotatet ditt:
  • Beskrivelse av dine daglige oppgaver
  • Prosjektfrister
  • Kontaktinformasjon til kunder, overordnede, kolleger
  • Logg inn brukernavn og passord
  • Rengjøring saker
   • Hvis du er usikker på hvordan du skal lage et overleveringsnotat og hva du skal inkludere, kan du bruke denne malen
 • Beregn sluttlønnen din. Gå tilbake til kontoret den siste dagen for å signere papirarbeidet og foreta utgangsintervjuet, pluss å kreve inn utestående lønn.

Nicholas Rosenfeld

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (13)

Regissør,Å lage testamente

Be om et møte med sjefen din minst to uker i forveien

Når du er klar til å informere arbeidsgiveren din om at du slutter, bør du planlegge et tidspunkt for å informere dem, enten via video, personlig eller over telefon.

Du ønsker alltid å forlate et selskap og føle deg takknemlig for tiden din der, så ta den høflighetssamtalen med lederen din. Du må kommunisere at du har til hensikt å forlate jobben og informere arbeidsgiveren din om den tiltenkte siste dagen (to uker er vanlig).

Sørg deretter for at du følger opp skriftlig med et formell varsel som inkluderer takknemlig takk, en siste dato og eventuelle nøkkelleveranser du vil gi før du trekker deg.

Si opp via telefon

Før du ringer sjefen din, er det viktig å ha en plan for hva du skal si. Forbered deg og øv deg før du ringer. Forberedelsesarbeidet ditt bør inkludere svar på spørsmål som:

 • "Er det noe vi kan gjøre for å overbevise deg om å bli?"
 • "Hvordan bestemte du deg for å forlate?"

Lag en liste over punktpunkter eller en disposisjon for å hjelpe deg med å holde fokus og på rett spor. Den listen vil hjelpe deg med å holde fokus, lindre nervøsitet og hindre lederen din fra å lede deg nedover dyrestier.

Si opp via Zoom eller videosamtaler

Nevn at du gir beskjed i begynnelsen av samtalen, sammen med den siste dagen din, og kle deg profesjonelt. Hvis du er bekymret for å bli distrahert eller engstelig under videosamtalen, hold tankene rett ved å bruke et digitalt notatprogram eller et word-dokument.

 • Unngå distraksjoner: Sørg for at du er fullt kledd og bruk en ren bakgrunn (nøytral vegg eller uskarp bakgrunn) for å unngå å trekke lederens oppmerksomhet bort fra det du sier.

Akram Assaf

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (14)

Medgründer og Chief Technology Officer,Bayt

Ettersom selskapet vårt og mange andre har forvandlet seg til et fjernarbeidssystem, er det en viss etikette som må følges når du går av.

Gjør oppsigelsen din personlig

En e-post vil ikke være nok i denne situasjonen. For å slutte på gode vilkår og følge forretningsetiketten, bør du gjøre oppsigelsen din personlig. Den ideelle situasjonen ville være å planlegge en video- eller lydsamtale med sjefen din og fortelle nyhetene personlig.

Under denne samtalen bør du:

 • Takk sjefen din for alt de har lært deg.
 • Fremhev noen ting du kan ta med deg fra denne opplevelsen, takket være dem.
 • Gi en grunn til hvorfor du drar. Det kan være en annen mulighet som vil være til nytte for din karriere, familieproblemer, flytting eller hva enn din situasjon er.

Alina Clark

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (15)

Medgründer og markedsdirektør,CocoDoc

Lag en e-post til sjefen din om oppsigelsen din, og vær klar til å ha en samtale om det

I motsetning til nesten all vanlig oppfatning om å jobbe eksternt, er det vanskeligere å si opp mens du jobber hjemmefra enn de fleste tror det er. Uavhengig av alle omstendigheter, er det avgjørende å vite hvordan du kan levere oppsigelsen din med nåde.

Det er lettere å være grasiøs med å si opp hvis du jobber fra et kontor. Det er ikke det samme hvis du må gjøre det via e-post eller chat.

Så hvordan bør man gå frem?

Lag et godt oppsigelsesbrev

Selv om du trekker deg hjemmefra, må du fortsatt sende inn et oppsigelsesbrev for å gjøre alt offisielt.

Oppsigelsesbrevet bør være kort, men likevel tungtveiende i samme tilfelle. Du kan legge inn årsakene til at du sier opp, siste ansettelsesdato, og uttrykke takknemlighet til selskapet for å ha deg i perioden du har jobbet.

Selv da bør du ikke levere oppsigelsesbrevet før du har en samtale med sjefen eller den personellansvarlige. Dette er avgjørende for ditt fremtidige forhold til selskapet.

Lag en e-post til sjefen din om oppsigelsen din, og vær klar til å ha en samtale om det

Å informere sjefen din om oppsigelsen din er en profesjonell høflighet på sitt beste. E-posten som sendes til dem bør ikke være din oppsigelse som sådan. Snarere bør det være en invitasjon til dem om å engasjere deg via samtale på samme.

Å sende en e-post når sjefen din er tilgjengelig er en fin måte å gjøre dette på, og gjør deg klar med det du trenger å si.

Send inn oppsigelsesbrevet ditt etter samtalen

Å sende oppsigelsesbrevet er det nest siste trinnet, rett før du overleverer alt.

Den foregående samtalen med sjefen din skal ikke bare gjøre sendingen av brevet enklere, men det skaper også et vennligere miljø for deg når du rydder ut, selv om du jobber hjemmefra.

Rahul Bhargava

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (16)

Samboer,PurpleCrest Management Consulting

Jeg har sett mange ansatte si opp av ulike årsaker. Vi har identifisert tre tips som ansatte kan følge for å etterlate et varig inntrykk, uavhengig av årsaken bak avgangen:

Planlegg en videokonferanse

En samtale ansikt til ansikt er ideelt. Om mulig bør man si opp ansikt til ansikt. Covid-19-pandemien gjør dette vanskelig. Men det er profesjonell høflighet å slutte, og en videosamtale er det nærmeste du kan komme når du jobber hjemmefra.

Forbered erstatningen din

Overlat jobben din i gode hender. I løpet av overgangsperioden er det viktig å hjelpe lederen din de neste 30 dagene med å hjelpe til med å trene eller finne din gjenoppretting. Du vil ikke bare forlate et godt inntrykk, men sikre deg en returvei om nødvendig for å komme tilbake.

Sørg for minimal forstyrrelse

Minimer forstyrrelser ved å være forberedt. Sørg for at arbeidsgiverens arbeid ikke blir forstyrret av permisjonen. Bidra til en jevn overgang ved å gi to ukers varsel om overføring av informasjon til din erstatter. Lag en liste over dokumenter og andre instruksjoner som må overleveres før du drar.

Gemma McBride

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (17)

Grunnlegger av småbedrifter | Blogger,Dette arbeidet hjemmefra

Ikke send en e-post eller tekstmelding om din oppsigelse før etter møtet med lederen din

Å si opp jobben når du jobber hjemmefra kan virke som et enkelt konsept i begynnelsen, men mangelen på ansikt-til-ansikt kommunikasjon kan gjøre dette vanskelig å navigere.

Tips for å si opp en ekstern jobb:

 • Sett opp en avtale (hvis mulig) med din leder så snart som mulig. En telefon- eller videosamtale er den beste måten å ha denne typen samtale på.
 • Ikke send en e-post eller tekstmelding av noe slag om din oppsigelse før etter møtet med lederen din, da de kan bli blindet av en e-post, og det kan forårsake problemer, spesielt hvis de hører fra noen andre.
 • Den neste tingen å forstå er detdu bør avtale å fortelle dine kolleger og kunderslik at du kan få alle kontakter du trenger før du drar.
 • Etter min erfaring som ekstern arbeider, blir systemtilgangen din ofte brått slått av og ikke nødvendigvis på slutten av dagen. Dette betyrforberede deg med en personlig bærbar PC og mobiltelefonhvis du ikke allerede har en.
 • Husk at du må sende alt selskapets utstyr og rekvisita tilbake, så sørg for å slette alle personlige eiendeler fra datamaskinen og telefonen din før du leverer oppsigelsen.

Aaron Case

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (18)

Innholdsforfatter og CV-ekspert,CV geni

Vær klar til å forhandle

Gi minst to ukers varsel

Selv om du jobber eksternt, gjelder fortsatt skikken på kontoret med å informere arbeidsgiveren din om at du sier opp minst to uker i forveien. Det kan være fristende å bare spøke sjefen din, men husk at du kanskje trenger dem for å gi en god referanse i fremtiden.

Avtal en videosamtale med sjefen din

Hvis du jobbet på kontoret, ville du møte sjefen din personlig for å diskutere din utgang fra selskapet. WFH-ekvivalenten ber om en videosamtale. Unngå å si opp via e-post eller tekstmelding fordi det fremstår som upersonlig og frekt.

Vær klar til å forhandle

MedStor resignasjoni full gang, er det en god sjanse for at sjefen din vil tilby deg insentiver til å bli om bord. Hvis du er klar for det presset som kommer inn i oppsigelsessamtalen din, vil du kunne stå fast og si opp som planlagt. Alternativt kan du forhandle om en høyning eller forfremmelse for å gjøre opphold å foretrekke fremfor å dra.

Send oppsigelsesbrevet på e-post

Skriv et oppsigelsesbrev som inkluderer:

 • dagens dato
 • sjefens navn og kontaktinformasjon, og bedriftens adresse
 • en høflig hilsen (f.eks."Kjære fru Jones,")
 • et avsnitt eller to som forklarer når og hvorfor du vil si opp, og takker arbeidsgiveren din
 • en profesjonell avslutning (som f.eks.'Vennlig hilsen,')
 • ditt skrevne navn

Du trenger ikke skrive ut og sende en kopi av oppsigelsesbrevet – det er nok å legge det ved en e-post.

Rodney Yo

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (19)

administrerende direktør og grunnlegger,Beste trafikkskole på nett

Sørg for at du følger riktig kommandokjede

Hvis du vet at du reiser og har en plan på plass, må du finne ut hvordan du informerer arbeidsgiveren din om avgangen.

Ikke informer lagkameratene dine umiddelbart om at du drar først. Når budskapet spres gjennom vinranken, kan ting bli ekkelt. Sørg for at du følger riktig kommandokjede. Gjør en innsats for å møte sjefen din eller en personalrepresentant. Dette kan være en videokonferansesamtale.

Ikke la følelsene dine komme i veien. Under avgangssamtalen kan du diskutere eventuelle vanskeligheter med personalrepresentanten. Hvis du har hatt problemer på jobben, her er et råd; Legg ditt ego og enhver tenkelig holdning til side.

Det er lett å bli fanget av følelsene dine og uttrykke dem under møtene dine. Dette kan imidlertid legge til et lag av kompleksitet til situasjonen utover det som kreves. Gjør alt som skal til for å opprettholde en nøytral stemning under samtalen.

Vær oppmerksom på hva andre har å si. Vi ønsker ofte å svare uten å virkelig lytte. Alle andre tar feil, og vi har rett. Hvis du tar deg tid til å vurdere omstendighetene, er det mer sannsynlig at du tar den optimale avgjørelsen.

Kommunikasjon kan noen ganger være utfordrende på grunn av kulturelle forskjeller. Oppretthold din nøytralitet, vær oppmerksom mens du lytter, og la noen ekstreme tro stå utenfor døren.

Til slutt kan dårlig kommunikasjon være forårsaket av mangel på interesse og motivasjon. Uansett kan vi bli overveldet og miste mojoen når som helst. Det er normalt; men når vi oppdager dette, må vi fortsette med forsiktighet.

Enhver av disse faktorene, alene eller i kombinasjon, kan være farlige. Vi må øve oss på å ta ansvar og ansvarlighet for det som skjer for å ta best mulig avgjørelser, spesielt hvis vi ønsker å reise på gode vilkår.

Anthony Martin

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (20)

administrerende direktør og grunnlegger,Valg gjensidig

Du må være veldig vennlig og forsiktig i prosessen

Den første faktoren du må vurdere er om du startet denne jobben eksternt eller startet på kontoret og deretter byttet til eksternt arbeid under pandemien. Det gjør ikke for stor forskjell i prosessen med å si opp; det hjelper deg bare med å definere omfanget av farvel.

Hvis du tilhører den førstnevnte kategorien, må du være veldig hjertelig og forsiktig i prosessen. I visse bransjer vil du garantert komme over tidligere sjefer eller kolleger før eller siden. Du ønsker å reise hyggelig for å unngå vanskelige møter resten av arbeidslivet.

Dette innebærer å gå inn på kontoret personlig, hvis mulig, eller ta en zoomsamtale for å forklare situasjonen. Dessuten er dette veldig viktig; du må unngå å forlate selskapet høyt og tørt og gi dem tilstrekkelig tid til å erstatte deg. Når det er sagt, kan du ikke jobbe der for alltid, og tre ukers oppsigelsestid er nok.

Hvis du har envanskelig sjef, bør du involvere HR-avdelingen i hvert trinn i prosessen. Hvis sjefen din ønsker å komplisere ting for deg, vil tilstedeværelsen av en tredjepart bidra til å formidle prosessen.

Du må sende de samme e-postene til sjefen og HR-avdelingen med klare vilkår for når og hvorfor du slutter. CC posten slik at begge parter mister luksusen av fornektelse i tilfelle ting går galt. En bestemt dato for oppsigelse er viktig.

En jobb som var fjern fra begynnelsen er enklere å håndtere. Bruk kommunikasjonskanalen du vanligvis bruker til daglig kommunikasjon og send deretter en formell e-post. Så hvis du vanligvis kommuniserer via Zoom-anrop, bruk den kanalen for å komme i kontakt med dine overordnede.

Du vil ikke sende en e-post og forsvinne tilfeldig; ikke brenn noen broer hvis du kan hjelpe det.

Harriet Chan

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (21)

Med-grunnlegger,CocoFinder

Be om et formelt møte

Det er en god idé å få tilsendt oppsigelses-e-posten din, da det ville være normen i en slik situasjon, men å be om en formell møte gjør at du kan forklare årsaken til å slutte mye bedre.

Be sjefen din om en video- eller telefonsamtale og forklar dem høflig at du ønsker å slutte.

Ved å gjøre dette kan du sette et menneskelig og profesjonelt preg på det du skal gjøre, noe som er avgjørende for å opprettholde arbeidsforhold selv etter at du har forlatt et eksternt selskap.

Vokt dere for mottilbudet

Mottilbud er tiltalende og kan virke som en god grunn til å ombestemme deg om beslutningen om å slutte.

Men mottilbud, når du slutter, er alltid for sent og vil bare fraråde deg mens du fortsetter å tåle utfordringer du møter i jobben du ønsker å slutte.

Svar respektfullt på mottilbudet og fortsett å avslå det med en forklaring som du ønsker å presse gjennom med din tidligere avgjørelse.

Kristen Bolig

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (22)

Grunnlegger,SecurityNerd

Sørg for at du kaster all sensitiv, konfidensiell bedriftsinformasjon på riktig måte

Fjernarbeid har introdusert en rekke cybersikkerhetsutfordringer til mange bransjer, så når du sier opp fra en ekstern stilling, bør du alltid vurdere riktige sikkerhetsprotokoller.

Pass på at du er ordentligkasteav all sensitiv, konfidensiell selskapsinformasjon.

Som ekstern arbeider er det svært sannsynlig at datamaskinen din vil være fylt til randen med bedriftsdata og informasjon, så det er viktig når du forlater din eksterne posisjon for å finne ut hvordan du holder det hele så trygt som mulig. Med data som deles over et større landskap på grunn av konstant digital transformasjon som et svar på pandemien, er det avgjørende å holde styr på det hele.

Datainnbrudd og nettkriminalitet blir mer vanlig enn noen gang, og det siste du ønsker er å forårsake problemer med bedriften din 6 måneder etter oppsigelsen. Hvis du oppbevarer sensitivt materiale på hjemmedatamaskinen, er det mye større risiko for at det blir hacket.

Alt dette avhenger av sikkerheten i hjemmenettverket og generell kunnskap om cybersikkerhetsrisikoer.

Hvis du har fysisk dokumentasjon som anses som viktig av selskapet, sørg for at du bruker en makuleringsmaskin for å kaste all viktig informasjon. Når det gjelder nettbasert informasjon som anses som sensitiv, sørg for at du sletter alle USB-er eller mindre harddisker.

Gjør også et rent sveip over hele din personlige datamaskin og kast alt konfidensielt i søpla.

Når du forlater en jobb, er hele målet å begynne på nytt. De fleste vurderer ikke selskapets sikkerhet og sikkerhet når de sier opp, men å holde det som hovedfokus kan redusere risikoen for hodepine i fremtiden.

Dorothy Lysenia

Hvordan si opp når du jobber hjemmefra (20+ eksperttips) (23)

Community Manager,LiveCareer

Snakk med lederen din først

Fjernarbeid har endret måten vi kommuniserer med hverandre på. Vi bruker forskjellige plattformer som Slack, Skype, Hangouts eller Zoom for å jobbe effektivt med teamet vårt og opprettholde sosiale interaksjoner på arbeidsplassen.

Selv om disse verktøyene er utmerkede for teamsamarbeid i et virtuelt miljø, bør de brukes forsiktig når du diskuterer viktige emner som å si opp jobben din.

Når du bestemmer deg for å si opp jobben når du jobber hjemmefra, tenk på måter å håndtere situasjonen på en mest mulig profesjonell måte.

Først og fremst vil du vise respekt overfor kollegene dine og unngå situasjonen når lederen din finner ut om avgjørelsen din fra en tilfeldig Slack-samtale. Det er derfor du bør snakke med lederen din først før du snakker med noen andre i organisasjonen din.

Det er en god idé å avtale et 1-til-1-møte med lederen din for å informere dem om din oppsigelse og utarbeide en plan for avgang.

Enten du jobber eksternt eller ikke, er det viktig å forlate arbeidsplassen på en god måte og opprettholde gode relasjoner med folk du har jobbet med.

ofte stilte spørsmål

Hvordan takler jeg logistikken ved å si opp fra en ekstern jobb, for eksempel å returnere bedriftseiendom eller fullføre papirarbeid?

Når du sier opp en ekstern jobb, er det viktig logistikk å huske på. Her er noen tips for å hjelpe deg med å håndtere prosessen jevnt og profesjonelt:

Kommuniser med din arbeidsgiver:
• Før du sier opp, vær tydelig på alle trinnene og papirene som kreves.
• Ta kontakt med din overordnede eller HR-representant for å spørre om ting som å returnere selskapets eiendom, fullføre et avslutningsintervju eller signere en separasjonsavtale.
• Vær ærlig og åpen om intensjonene dine, og la dem vite at du er forpliktet til å gjøre overgangen så smidig som mulig.

Planlegge på forhånd:Når du vet hva som forventes av deg, ta deg tid til å planlegge logistikken for avreise. Tenk på hvordan du returnerer bedriftseiendom (som en bærbar datamaskin eller firmatelefon), og sørg for at du planlegger hvordan du skal returnere den om nødvendig. Hvis du trenger å fylle ut papirer eller signere en avtale, finn ut hvordan og når. Det er alltid greit å ta seg god tid til å få alt i orden før den siste dagen.

Vær profesjonell:Du må opprettholde en profesjonell væremåte gjennom hele prosessen. Husk at selv om du jobber eksternt, representerer du fortsatt din bedrift og din personlige merkevare. Vær høflig og respektfull i din interaksjon med din arbeidsgiver og kollegaer, og sørg for at du følger alle selskapets retningslinjer og prosedyrer.

Hold kommunikasjonslinjene åpne:Ikke vær redd for å stille spørsmål eller be om avklaring når det er nødvendig. Hvis du trenger avklaring, ta kontakt med arbeidsgiveren din for veiledning. Og husk at selv om du forlater bedriften, kan det hende du må holde kontakten med dine kolleger eller veileder i fremtiden. Hold kommunikasjonslinjene åpne, og sørg for at du drar på gode vilkår.

Hvordan håndterer jeg å fortelle det eksterne teamet mitt om min oppsigelse?

Det er viktig å håndtere situasjonen elegant og profesjonelt for å sikre en smidig overgang for deg og dine kolleger. Her er noen tips om hvordan du kan håndtere denne situasjonen:

Planlegg et virtuelt møte:Enten det er en videokonferanse eller en telefonsamtale, avtal et møte med det eksterne teamet ditt for å kunngjøre din avgang. Dette gir dem en sjanse til å stille spørsmål og gir deg en sjanse til å si takk og farvel.

Send en epost:Hvis et møte ikke er mulig, kan du også sende en e-post til teamet ditt. Sørg for at e-posten er profesjonelt og respektfullt formulert. Forklar din avgang og uttrykk takknemlighet for muligheten til å jobbe med teamet.

Vær respektfull:Når du kommuniserer din oppsigelse, vær respektfull og profesjonell. Unngå negativitet eller kritikk, som kan skade relasjoner og skape unødvendig spenning. Husk at du ønsker å opprettholde positive relasjoner og la være på en god måte.

Tilby å hjelpe med overgangen:Det er viktig å tilby din hjelp med overgangsprosessen, spesielt hvis du har viktige prosjekter eller oppgaver. La teamet ditt vite at du er klar til å hjelpe med overgangen på alle måter du kan, enten det er å trene etterfølgeren din eller gi veiledning til kollegene dine.

Uttrykk din takknemlighet:Før du sier ditt siste farvel, uttrykk din takknemlighet for å jobbe med teamet ditt. Fortell dem hvor mye du setter pris på deres støtte, veiledning og vennskap gjennom tiden din
sammen.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Siden du fant dette innlegget nyttig...

Del det på sosiale medier!

Vi beklager at dette innlegget ikke var nyttig for deg!

La oss forbedre dette innlegget!

Fortell oss hvordan vi kan forbedre dette innlegget?

FAQs

Hva slags jobb kan man gjøre hjemmefra? ›

Dette er i hvert fall de beste jobbmulighetene vi kjenner til som lar seg gjøre hjemmefra.
 • Jobbe hjemmefra for din arbeidsgiver. ...
 • Freelancer: Du kan jobbe hjemmefra som freelancer. ...
 • Bli en selger på nett. ...
 • Blogging på fulltid. ...
 • Spekulasjon, trading og investering. ...
 • Starte butikk hjemmefra. ...
 • Domenespekulasjon.

Når er man for syk til å gå på jobb? ›

Du må levere utfylt egenmelding for fravær inntil 8 kalenderdager og levere det til nærmeste leder straks du er tilbake på jobb. Manglende utfylt egenmelding vil føre til lønnstrekk. Du må ha legeerklæring (sykemelding) ved fravær på mer enn 8 kalenderdager.

Hva kan man jobbe med på nett? ›

Hvis du har noe teknisk du er god på, skulle du ikke ha noe problem å skaffe deg en jobb hjemmefra på Upwork eller Fiverr. Dette kan være hva som helst fra å jobbe som oversetter, redigere videoer, SEO eller finne gode oddsspill. Start å selge dine tekniske tjenester i dag, å begynne å tjene penger på nett.

Hvilke jobber kan man ha hjemmekontor? ›

Disse har mest hjemmekontor

Yrkene hvor det er vanligst å kunne jobbe hjemmefra minst en dag i uken og fortsatt gjøre en god jobb, er innenfor markedsføring, reklame, PR og informasjon (72 prosent). Deretter kommer ledelse (68 prosent), IT og data (67 prosent) og media/kultur (65 prosent).

Hvilken jobb gir deg mest penger? ›

På toppen av lønnsstatistikken troner ledere innen olje og gass, handels- og skipsmeglere. Flygere og legespesialister ligger også høyt på listen. Nederst finner vi blant andre hjelpearbeidere i husdyrsproduksjon og gatekjøkken- og kafemedarbeidere.

Hvilken jobb trives folk best i? ›

Tilfredshet varierer mellom yrker. Bønder, fiskere, kunsthåndverkere, ledere og leger er mest tilfredse. Blant dem med lavest jobbtilfredshet finner vi renholdere, sysselsatte i salgs- og kundeserviceyrker, samt ufaglærte hjelpearbeidere.

Kan sjefen ringe meg når jeg er sykemeldt? ›

Arbeidsgiver har lov å ringe arbeidstaker i egenmelding perioden.

Kan sjefen tvinge deg på jobb hvis du er syk? ›

Arbeidsgiver kan med andre ord ikke tvinge deg å komme på jobb, når du er syk. Det vil i utgangspunktet være du selv eller en lege som må vurdere om du er for syk til å dra på jobb, eller om du har mulighet til å være på jobb, og da eventuelt med tilrettelegging av for eksempel arbeidsoppgaver.

Skal man ringe sjefen når man er syk? ›

Hvis du bare melder deg syk en dag, men merker at du ikke er frisk nok dagen etter heller, er det viktig at du gir beskjed til arbeidsgiver om det på nytt. Slik at ikke arbeidsgiver tror at du skulker jobben. Ugyldig fravær kan få konsekvenser for ditt arbeidsforhold, f.

Hvilke jobber kan man få uten utdanning? ›

Du kan egentlig jobbe med alt som ikke krever bestemte kvalifikasjoner. For eksempel kan du jobbe i butikk, på kafe/bakeri/restaurant, på eldrehjem, på lager, på kontor, i parker/gravlunder i kommunen, på gård, i barnehage/skole/SFO osv. Du kan lete etter stillingsannonser i avisen og på nettet.

Hvor mye er 10% jobb? ›

Det kommer an på hvor lange vaktene er, men en "vanlig" arbeidsuke er 37,5 timer, så da utgjør 10% 3,75 timer i uka.

Er det lov å ha hjemmekontor i utlandet? ›

Arbeidsgiver har gjennom styringsretten rett til å bestemme hvor arbeidet skal utføres, og det er derfor opp til arbeidsgiver å bestemme om arbeidstaker kan jobbe fra hjemmekontor i utlandet.

Hvor mye kan jeg ta betalt for hjemmekontor? ›

Dersom man har et rom i boligen sin som utelukkende benyttes til hjemmekontor, kan arbeidsgiver utbetale en skattefri hjemmekontorgodtgjørelse på 1 850 kroner årlig til den ansatte.

Hvem trives best på hjemmekontor? ›

De som er nysgjerrige og endringsvillige trives gjerne bedre i en digital arbeidshverdag. Dette er ofte mennesker som skårer høyt på intellektuell kompetanse. De er åpne for endring, og gode på å håndtere komplekse problemstillinger gjennom å se det helhetlige bildet.

Kan man skrive av hjemmekontor på skatten? ›

Selvstendig næringsdrivende med hjemmekontor kan få et standardfradrag på 2050 kroner per år (2022). Det skal dekke alle kostnader slik som strøm, internett, kommunale avgifter og så videre. For å få standardfradrag for hjemmekontor må du bruke minst 50 prosent av boligen selv, i minst halvparten av året.

Kan man jobbe hjemmefra? ›

Flere og flere får øynene opp for at det er fullt mulig å jobbe hjemmefra, både som ansatt og for de med eget firma. Å jobbe hjemmefra gir stor frihet og gode inntektsmuligheter, men husk også at det krever større selvkontroll.

Hvilke yrker mangler folk? ›

De bransjene som mangler aller mest arbeidskraft, er helse og omsorg, bygg og anlegg, IKT-næringene og til dels industri, forteller Sveinung Skule. Han er direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse og leder for Kompetansebehovsutvalget.

Hva er en godt betalt jobb? ›

1322 Ledere av olje- og gassutvinning mv.1 330 2008,0 %
1120 Administrerende direktører1 085 5206,8 %
2212 Legespesialister1 102 3204,1 %
2114 Geologer og geofysikere1 072 8003,5 %
2146 Sivilingeniører (geofag, petro-leumsteknologi, metallurgi mv.)1 023 3608,2 %
45 more rows
Feb 3, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 17/12/2023

Views: 6450

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.