Hvordan jobbe hjemmefra med suksess: Beste tips og triks (2024)

Arbeid hjemme Jobber er på vei oppover

Mulighetene for fjernarbeid er på vei oppover. En spesiell analyse gjort av FlexJobs og Global Workplace Analytics viste at det var en159 prosentøkning i fjernarbeid mellom årene 2005 og 2017.

Jorden rundt,70 prosentav fa*gfolk alleredearbeide eksterntminst en gang hver uke. En rekke medarbeidertilfredshetsundersøkelser har avdekket at fjernarbeidere er lykkeligere og mer produktive, mer villige til å bli hos sin nåværende arbeidsgiver og mer fornøyd med balansen mellom arbeid og privatliv.

Hvordan jobbe hjemmefra med suksess: Beste tips og triks (1)

Tidligere var hjemmearbeid bare tilgjengelig i visse bransjer, for eksempel informasjonsteknologi og kundeservice, men moderne teknologi skaper nå muligheter for å jobbe online hjemmefra overalt.

Ved å lære hvordan du kan jobbe hjemmefra med suksess akkurat nå, kan du få en viktig fordel på arbeidsmarkedet, få drømmejobben og bli fantastisk. Ja, det er sant at noen mennesker presterer bedre når de jobber hjemmefra enn andre, men alle kan jobbe hjemmefra på nettet med hell ved å følge tipsene og strategiene nedenfor.

Rengjør innboksen din

Administrer postkassen overbelastet med uønskede e-poster mer effektivt

Prøv Clean Email gratis

Hvordan jobbe hjemmefra med suksess: Beste tips og triks (2)

Hvordan jobbe hjemmefra effektivt: 7 tips og strategier

Å jobbe hjemmefra handler om å balansere frihet med ansvar. Uten at noen andre kan organisere dagen din for deg, er det opp til deg å finne ut hvordan du får ting gjort i tide og uten å la jobb frarøve deg fritiden din.

1. Ha et dedikert arbeidsområde

Glem å jobbe fra sofaen, med beina på bordet og en flaske øl i hånden. Hvis du ønsker å jobbe hjemmefra med suksess, må du ha endedikert arbeidsplasshvor du kan føle at du faktisk er på jobb.

Hvis du har et ekstra soverom, er du klar fordi du ganske enkelt kan gjøre det om til et kontor. Hvis du trenger plass, sett opp et skrivebord i det minst trafikkerte hjørnet av huset eller leiligheten din for å forhindre at familien eller romkameratene distraherer deg for ofte.

Selv om det kan være fristende å endre ting fra tid til annen ved å jobbe fra forskjellige steder, motstå denne fristelsen til du etablerer en solid rutine. Målet ditt bør være å lære hjernen din at hjemmekontoret betyr at det er på tide å jobbe. Dette kan ta noen dager eller noen uker, men det vil skje etter hvert.

2. Hold deg organisert

Hold deg organisertmens du jobber hjemmefra kan det være en stor utfordring, spesielt hvis du er vant til å motta oppgaver fra sjefen din. Du bør starte hver dag med en oversiktlig liste over oppgaver du ønsker å utføre. Å skrive dem ned på et stykke papir er greit, men du kan gjøre mye bedre enn det.

Hvis du vil holde ting enkelt, kan du bruke en gjøremålsapp somTodoistellerWunderlistfor å administrere oppgavene dine fra en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. I motsetning til et stykke papir lar gjøremålsapper deg lage påminnelser, dele oppgaver med kolleger og legge ved dokumenter til individuelle oppgaver.

Eksterne arbeidere som er pålagt å samarbeide om mer komplekse prosjekter, bruker ofte Kanban-lignende listeskapende applikasjoner somTrello, som gir en praktisk oversikt over alle aktive oppgaver og deres nåværende status. Selvfølgelig kan du også bli bedt om å bruke et prosjektstyringsverktøy valgt av arbeidsgiveren din, i så fall har du en ting mindre å bekymre deg for.

3. Arbeid vanlige timer

Ansatte som aldri har jobbet hjemmefra før ser vanligvis frem til å slippe å stille vekkerklokken for å våkne til et bestemt tidspunkt hver dag. Når de endelig får muligheten til å jobbe hjemmefra på nett, oppdager de det rasktå være produktivuten å holde fast arbeidstid er nesten umulig.

Trikset er å sette riktige arbeidstider. Hvis du er et morgenmenneske og føler deg mest energisk før lunsj, kan du våkne to eller tre timer tidligere enn du ville gjort og få gjort det meste før kollegene dine kryper ut av sengen. På samme måte er det ingen grunn til at du ikke kunne sove før kl 10, for eksempel hvis du fortsatt klarer å få alt gjort på slu*tten av dagen fordi du er naturlig mer produktiv om kvelden.

Hvis du ikke er sikker på når du er mest produktiv, kan du bruke et program for tidsregistrering somTogglellerClockifyfor å spore aktiviteten din og se med et blikk når du er mest distrahert av sosiale medier og andre produktivitetsdrepere.

4. Kommuniser effektivt

Kommunikasjon er nøkkelen til å lykkes hjemmefra. Når du ikke klarer å møte kollegene dine ansikt til ansikt, må du bruke teknologi til din fordel for å holde alle oppdatert.

Selv i dag er e-post det mest allsidige kommunikasjonsverktøyet du har til rådighet, men det kan fort bli din fiende hvis du ikke bruker det riktig. For det første bør du aldri bruke jobb-e-posten din til personlige formål, for eksempel å bestille ting på nettet eller registrere deg for nyhetsbrev på e-post.

Siden du sannsynligvis vil motta mye flere e-postmeldinger når du jobber hjemmefra, anbefaler vi sterkt at du bruker enprogramvare for e-postbehandlingverktøy somRen e-postfor å holde dem organisert. Clean Email kan hjelpe deg på en rekke forskjellige måter. Den kan segmentere innboksen din ved hjelp av regler og filtre, automatisk fjerne uønskede e-poster, blokkere irriterende avsendere, slumre e-poster til senere og mer.

Hvordan jobbe hjemmefra med suksess: Beste tips og triks (3)Hvordan jobbe hjemmefra med suksess: Beste tips og triks (4)

I tillegg til e-post, bør du også holde minst én sanntidskommunikasjonskanal åpen for å unngå endeløse e-postkjeder når du diskuterer prosjektdetaljer.Slakkhar blitt veldig populær blant eksterne arbeidere fordi det gjør det enkelt å segmentere samtaler i dedikerte rom, kalt kanaler.

5. Bruk de beste verktøyene du har til rådighet

Når du jobber hjemmefra, er det siste du vil gjøre konstant å feilsøke tekniske problemer på grunn av upålitelig maskinvare og programvare. Med mindre du er heldig og er ansatt i et selskap som er klar til å utstyre sine eksterne arbeidere med en moderne bærbar PC og smarttelefon, må du mest sannsynlig kjøpe teknologi for dine egne penger.

Selv om du kan bli fristet til å skaffe deg en budsjett-bærbar eller lav-end stasjonær datamaskin, anbefaler vi at du bruker mer penger for å unngå problemer i fremtiden. En bærbar datamaskin fra et selskap som Lenovo eller Dell vil garantert fungere pålitelig i mange år, noe som ikke kan sies om mange budsjettvennlige forbrukerenheter.

Du bør også kjøpe en Wi-Fi-ruter med høy ytelse og vurdere et backup 4G- eller 5G-modem. En UPS er et må-ha-kjøp hvis du bor i et område med hyppige strømbrudd. Selv om du ikke gjør det, er det fornuftig å bruke en UPS bare for å beskytte de elektroniske enhetene dine mot strømstøt.

6. Eliminer distraksjoner

Utsettelse er noe alle ansatte som har mulighet til å jobbe hjemme vet mye om. Uten at noen ser deg over skulderen og sjekker om du gjør det du skal gjøre, er det enkelt å gi deg selv tillatelse til å sjekke e-posten din, kontoer på sosiale medier eller nyheter. Før du vet ordet av det, har du brukt mer tid på Facebook enn på oppgavelisten din.

Ane-postbehandlingsappsom Clean Email kan hjelpe deg med å begrense antall ganger duSjekk e-postenved automatisk å kvitte seg med uønskede og uviktige meldinger, og etterlate deg kun med e-poster som faktisk betyr noe og er verdt å åpne.

Du kan også installere en nettleserutvidelse for midlertidig å blokkere nettsteder som du synes er spesielt distraherende. Selvfølgelig er det ingen erstatning for sterk viljestyrke og beslu*ttsomhet, men selv en liten hjelp kan gjøre en stor forskjell.

7. Ikke glem å ta pauser og slappe av

Fjernarbeidere føler skyld for å slappe av og overkompenserer ved å jobbe døgnet rundt, som er en garantert måte å gli inn i utbrenthet. Husk at det er helt normalt å ta pauser, og det spiller ingen rolle om du jobber hjemmefra eller på kontoret.

Nyt det faktum at du kan ta en 10-minutters joggetur midt på dagen eller tilbringe tid med familien. Ja, du vil miste litt tid, men det er sannsynlig at du raskt vil ta igjen og føle deg energisk av pausen.

Konklusjon

Å jobbe hjemmefra er en fantastisk mulighet til å nyte en bedre balanse mellom jobb og privatliv og mange andre fordeler. Det er også en stor utfordring fordi det krever at du kommer inn i arbeidsmodus i et miljø du sannsynligvis forbinder med alt annet enn å jobbe. Vi håper at tipsene og strategiene i denne artikkelen kan hjelpe deg med å jobbe hjemme lykkelig og produktivt uavhengig av jobben din.

Hvordan jobbe hjemmefra med suksess: Beste tips og triks (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6525

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.