Arbeidere avslører hvordan det egentlig er å jobbe på Dunkin' - Mashed (2024)

Fakta

AvAllyson Nichols/

Når en kunde åpner døren til evtDunkin'beliggenhet, er aromaen av kaffe, smultringer, muffins og bagels sannsynligvis det første de vil legge merke til på et morgenbesøk - etterfulgt av den livlige oransje og rosa dekoren, og varer som gjengir den sprudlende Dunkin'-logoen. Det populærekaffe- og smultringkjedehar vokst til over 11 000 lokasjoner siden åpningen i 1950 og setter sin ære i å betjene mer enn 3 millioner kunder hver dag ved hjelp av sine 270 000 ansatte over hele verden (iht.offesiell nettsideogThe Boston Job Source). Men hvordan er det å være en av de ansatte, som betjener hver eneste kunde som trenger morgenkoffein eller bakverk? Hvis du ønsker å bli med i et Dunkin'-team, kan det være en fordel å fortsette å lese videre ettersom tidligere og nåværende ansatte avslører hvordan det egentlig er å stå bak disken på Dunkin'.

Et vanlig Dunkin'-skift inkluderer travle morgener

Mashed snakket nylig med tidligere ansatt Courtney Henderson-Adams, som jobbet som mannskapsmedlem på morgenskiftet på Piney Orchard-stedet i Odenton, Maryland i halvannet år. Hun jobber ofte med det samme mannskapet av mennesker, og anslår at de hjalp nærmere 50 personer i løpet av to timer hver morgen, og serverte dem alt fra en iskaffe til et dusin smultringer, noe som muliggjorde en ekstremt travel og hektisk morgen.

"Morgenene var stressende. Du har veldig liten tid til å få hver bestilling ut, og det er vanligvis en kø ut til veien," sier hun. "Kveldene er mye tregere. Det er bare to eller tre personer som jobber på skiftet, sammenlignet med seks eller syv om morgenen. Det er ikke mange som kommer inn for kaffe, smørbrød eller smultringer."

Henderson-Adams er ikke den eneste som sier at morgenene er tøffe for ansatte. Mashed snakket også med tidligere Canton, Ohio-ansatt AthenaPantelides som jobbet som skiftleder i nesten ett år og beskriver miljøet som veldig høyt stress, og sier at jobben kan være vanskelig fordi du må være ekstremt rask, med det er veldig lite rom for feil.

Overraskende nok viser statistikken at 36 % av kundene handler om ettermiddagen, mot 17 % om morgenen og 19 % ved middagstid (pr.Teller).

Det er enkelt å lære seg Dunkin'-menyen

Selv om Dunkin' kan være et høyt stressende miljø om morgenen, er det overraskende enkelt å lære seg menyen, og mange av menyelementene inneholder de samme ingrediensene med bare én eller to slått ut, sier begge tidligere ansatte. For eksempel kan en kalkunpølse, egg og ostesmørbrød fra selskapet enkelt byttes mot en skinke-, egg- og ostesmørbrød ved å legge skinke i stedet for kalkunpølse på smørbrødet, og en Power BreakfastSandwich er bare en Veggie Egg White Omelett med kalkunpølse.

Kaffe lages for det meste med en maskin der ansatte trykker på knapper for sukker og melk, men hvis dekaffedrikkerkommer med sirup, det er ganske enkelt basert på et forhold. Smalls er to pumper, mediums er tre og larges fire. Når det gjelder smultringene, kommer de ferske på en lastebil hver morgen, klare til at de ansatte kan hamstre dem bak disken.

"De ble laget på en fabrikk hver dag og deretter fraktet til stedet vårt," sier Henderson-Adams. "Lastbilen kom hver morgen, og vi tok denne høye tingen fylt med brett med smultringer og la dem ut. De var alltid ferske om morgenen. De kom iset, drysset, pulverisert og fylte. Vi la dem ut. ."

På slu*tten av dagen blir smultringene kastet eller tatt med hjem av ansatte, så neste morgen kan kundene nyte nylagde uten å måtte bekymre seg for bedervethet.

Dunkin'-arbeidere er forskjellige

En ting Henderson-Adams og Pantelides er enige om er at de var i stand til å jobbe sammen med alle forskjellige typer mennesker med mangfold blant de ansatte på hvert sted.

"Du jobber med alle typer mennesker," sier Pantelides. "[Det er] veldig mye en blanding av mennesker." Henderson-Adams la til at mangfoldet blant kollegene hennes tillot henne innsikt i forskjellige kulturer og ideer, og la merke til at favoritttingen hennes var uansett hvor de kom fra eller hvem de var, kollegene hennes hadde ryggen når det gjaldt vanskelige kunder eller travle dager. "Å jobbe med disse menneskene, det er bokstavelig talt som familien din," sier Henderson-Adams. "Du er virkelig i stand til å knytte bånd med en mangfoldig gruppe mennesker og lære om ting fra et annet perspektiv enn ditt eget."

Dunkin' Brands' vektlegging av mangfold og rettferdighet har gitt dem en 100 % poengsum på Human Rights Campaign Corporate Equality Index for LHBTQ-inkluderende retningslinjer og praksiser på arbeidsplassen i 2019 og 2020 (i henhold til Dunkin'Brandsnettsted).

Dunkin'-ansatte får gratis mat og drikke

En bonus for å jobbe hvor som helst er at ansatte kan nyte gratis eller rabattert mat og drikke. Basert påGlassdøranmeldelser, rapporterte mange ansatte at de hadde denne fordelen, og mange av dem oppga at deres Dunkin'-plassering tillot gratis mat og drikke.

"Vi fikk kaffe og det begynte minkaffeavhengighet," fortalte Henderson-Adams oss. "Jeg elsket håndverket med å lage kaffe også. Når folk bestilte en merkelig blanding av smaker, var det kunst, så det å kunne prøve ut forskjellige smaker med rabatt, noen ganger til og med gratis , virkelig tillot meg å utforske hva jeg likte."

Ansatte kan også tjene tips, som legges sammen ved slu*tten av hvert skift og fordeles mellom arbeiderne. Henderson-Adams sier at hun var i stand til å ta med hjem alt fra fem til 25 dollar hvert skift med folk som tipset mer i julesesongen.

Dunkin' har ofte bare én arbeider for hver stasjon

Til tross for mat- og drikkefordeler, har Dunkin'-ansatte rapportert at de ofte er underbemannet (prGlassdoor anmeldelser), med bare én arbeider for hver stasjon. Tidligere ansatt i Massillon, Ohio, Keith Evans, fortalte Mashed at det vanligvis var en person som tok imot bestillinger, en annen ansatt gjorde bestillinger, en ansatt som kjørte frontregisteret, og en annen forberedte seg. Henderson-Adams var enig i at det bare var nok arbeidere til å dekke hver stasjon, noe som sjelden tillot avrop, og den korte staben betydde vanligvis lengre timer for ansatte, med en 9-10 timers skift som bare tjente en 30-minutters pause.

"De forventer at du skal jobbe disse lange skiftene, og det er ingen balanse mellom arbeid og privatliv i det hele tatt," sier hun. "De nektet å ansette flere folk, og det var de samme som jobbet hvert skift, så det var ingen å ringe inn." Hvis du ønsker å holde deg opptatt, ser det ut til at Dunkin' absolutt kan møte den forespørselen. Henderson-Adams fortalte oss at hun ofte jobbet seks dager i uken om sommeren, opptil 60 timer, fra klokken 06.00.

Dunkin' drive-through-vinduet er tidsbestemt

For å gjøre ting enda mer stressende for de ansatte på travle morgener, er drive-thru-vinduet tidsbestemt til 35 sekunder, sier Pantelides, som ofte så på tidtakeren som en utfordring. Med 59 prosent av tradisjonelle Dunkin'-steder har en drive-thru ( perQSR) og On-the-Go-bestilling, er det ganske sannsynlig at ansatte må håndtereDunkin' drive-thrupå et eller annet tidspunkt, mens de roterer mellom hver stasjon.

"Det var det viktigste å holde styr på. Alle var på spissen, og du må få hver ordre riktig," sier Henderson-Adams. "Hvis du fikk bestillingen feil, betyr det at de måtte vente lenger og klokken ville begynne å gå i rødt og den kunne sette alt tilbake. Du må holde den i grønt. Den ville endre farger hvis bilen sto kl. vinduet for lenge."

Ett minutt anses som for lang til å få en ordre ut til en kunde, så ansatte ber noen ganger en kunde med en større eller vanskeligere ordre om å trekke seg for å unngå å komme bak, et triks som lar klokken ved vinduet starte på nytt som neste kunde kommer til vinduet.

Øverste ledelse kan være vanskelig

På en arbeidsplass med høyt tempo, må ansatte være på toppen av alt og sørge for at de ikke bremser teammedlemmene eller kundene. På grunn av dette kan ledere være veldig strenge og legge mye press på de ansatte for å få ting gjort, til tross for kort stab og travle køer. Pantelides innrømmer at hun var en streng leder i løpet av sin tid på Dunkin', men sier at det vanligvis avhenger av manageren.

"Noen ledere kan ta alt for seriøst," legger Henderson-Adams til. "Jeg hadde en som var veldig på toppen av tidtakeren for gjennomkjøringen, og alle ville være super på kanten på grunn av det. De var en manager som jeg kunne være venn med, men det var vanskelig å jobbe med dem. Øvre ledelsen var mye dårligere."

Klager på toppledelsen er hyppige i Dunkin' anmeldelser. Fra trakasseringsklager til problemer med distriktsledelse og bedrifter (prFaktisk), har mange ansatte opplevd at det er vanskelig å ha høyere oppdragen anmelder som sier, "Ingen pauser tillatt, overarbeidet og underbemannet, øverste ledelse hjelper eller bryr seg ikke om enkeltpersoner/enkeltbutikker i deres franchise."

Ikke alle anmeldelser var negative. Mange ansatte roste også ledelsen i sine anmeldelser, og mange sa at lederne deres gjorde jobben deres enklere.

Feil blir ofte latterliggjort av kunder

En ting som alle de tre ansatte la merke til i løpet av tiden på Dunkin', var at det ofte var de eldre kundene som latterliggjorde feil. Henderson-Adams bemerker at når det var en feil, ofte ville Millennial- og Gen Z-generasjonene rolig fortelle de ansatte når noe ikke var riktig. Det var imidlertid ofte de eldre kundene som hadde nedsmeltninger og ropte på de ansatte om feil drinkbestilling eller manglende smørbrød.

"Din vanlige kunde er veldig inn og ut," sier Henderson-Adams. "Men når det var en feil, var det alltid de eldre kundene som ble så sinte hvis vi tok feil kaffe eller smørbrød."Tellervis et flertall av kundene varierer fra 45 til over 65 år.

I enReddit-innleggom å jobbe i franchisen sa en ansatt at de ofte hadde frekke kunder, selv om de ikke spesifiserte om kundene var eldre eller yngre. "De fleste av kundene våre er frekke, noen er hyggelige, andre nøytrale," sa den ansatte til Reddit. "Vi blir ropt foran kundene daglig. Nesten ingen blir noen gang lenge etter at de er ansatt."

Dunkins tilfredsstillende vurdering med ansatte har falt

Som vi har påpekt,å jobbe på Dunkin' kan være stressende. Dette kan være grunnen til at merkets ansattescore har falt. Dunkin' Donuts hadde tidligere en arbeidsgivervurdering på 3,4 på Glassdoor og 54 % av de ansatte ville anbefale jobben til en venn. Fra mai 2021 har imidlertid rangeringene sunket, med arbeidsgivervurderingen nå på 3,3 og bare51 % av de ansattesier at de vil anbefale jobben til en venn.

I å se påGlassdoor anmeldelserfra både nåværende og tidligere ansatte, klager på kort bemanning, vanskelige kunder og lav lønn tar tak som noen av de største ulempene. Selv om mange refererer til gratis mat og drikke som en proff, antyder flere anmeldelser at de blir overarbeidet, mens de bare tjener mellom $9 og $13,75 i timen. Med teamarbeid som er svært nødvendig i et miljø med så høyt tempo, kan det være vanskelig når lokasjonene er underbemannet og sliter med å håndtere en så høy arbeidsmengde." Det er en livsstil når du ikke jobber der og du er på utsiden og kan nyter det faktisk, men på innsiden er det et helvete," sier Henderson-Adams.

Det er viktig å merke seg at alle lokasjoner skiller seg fra hverandre i administrasjon, kunde, fordeler og lønnskvalitet. Opplevelsen du kan få med å jobbe hos en Dunkin' kan være mye annerledes enn å jobbe hos en annen.

Anbefalt

Arbeidere avslører hvordan det egentlig er å jobbe på Dunkin' - Mashed (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6501

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.