Amerikanske adopsjoner - Hvordan fortelle faren om en uplanlagt graviditet (2024)

Dele overraskelsen med partneren din

Amerikanske adopsjoner - Hvordan fortelle faren om en uplanlagt graviditet (1)

Enten du forbereder deg påForteller en mann om en uplanlagt graviditetEller lurer på hvordan du kan fortelle en kjæreste om en uplanlagt graviditet, dette kan være en vanskelig samtale å ha.Du kan få øyeblikkelig støtte ved å ringe 1-800-Adoption nå.

En uplanlagt graviditet er en av de mest forstyrrende overraskelsene som er mulig.Utvalget av følelser du kan føle er helt normalt og forventet.Etter at du har begynt å jobbe gjennom noen av disse innledende reaksjonene, kan du gå videre til noen av de mer praktiske hensynene.

En av de første varene på listen din kan være å finne ut avHvordan fortelle faren om en uplanlagt graviditet.

Hvert forhold er annerledes, noe som betyr at denne samtalen kommer til å se annerledes ut for hver person.Nedenfor finner du noen få råd for å hjelpe deg med å dele nyhetene på best mulig måte.

Hvordan fortelle faren: ikke planlagt graviditet

Visste du nestenHalvparten av alle svangerskapI USA er hvert år ikke planlagt?Det er nesten to millioner kvinner hvert år som stiller det samme spørsmålet som deg.Du er ikke alene om å prøve å finne ut av denne situasjonen.

Første ting først: Bekreft at du er gravid.

Det er lurt å vente med å fortelle faren om en graviditet til du er 100 prosent sikker.Mens graviditetstester hjemme er generelt pålitelige, er det alltid bra å ta kontakt med en lege å bekrefte.

Når du er sikker på graviditeten din, kan du begynne å vurdere hvordan du skal fortelle faren.Uplanlagte graviditetsnyheter kan værevanskelig å håndtere, så du vilForbered deg på denne samtalenså mye som mulig.Ikke bare vent til øyeblikket og vinge det;Ha en solid plan før du begynner.

Når du er klar tilFortell faren om graviditeten, du burde:

  • Vær direkte og ærlig:Dette er ikke en situasjon for subtilitet.Selv om det kan være vanskelig og vanskelig, er det best å komme ut med det du trenger å si på en direkte måte.

  • Velg riktig innstilling:Dette er en samtale som er best holdt personlig og privat.Selv om det er mye lettere å sende en tekst eller dele nyhetene i en offentlig setting med mange distraksjoner, er det vanligvis ikke den beste måten å ha denne foredraget på.Velg en trygg, privat setting når du forteller en mann eller kjæreste om en uplanlagt graviditet.Hvis du er bekymret for hvordan han kan reagere, må du ha en pålitelig venn som venter i nærheten bare i tilfelle.

  • Gi plass for hans reaksjon:Du har hatt tid til å behandle denne overraskelsen, men det har han ikke.Prøv å huskalle følelseneDu følte da du oppdaget graviditeten din.Det kan ha vært sinne, forvirring, lykke, frykt og andre følelser.Gi ham rom for å ha disse følelsene også.Det er greit hvis den umiddelbare reaksjonen ikke er helt positiv;Han trenger kanskje bare tid til å behandle kunngjøringen din.(Det er det selvfølgeligikkeOK hvis han blir voldsomt sint.Hvis du er bekymret for at faren reagerer på en potensielt skadelig måte, kan du vurdere å kontakte en rådgiver for råd før du henvender deg til ham med nyhetene dine.)

Nyttig informasjon

Hvordan sette en baby opp for adopsjon [Complete Guide]

Hvordan føler barn om å bli adoptert?

Hvordan finne adoptivforeldre [velger den perfekte matchen]

Får mødre "betalt" for adopsjon?

Typer forhold til faren

Alt dette rådet er betinget av forholdet til fødselsfaren.Når du står overfor en uplanlagt graviditet, kan du fortelle at en mann kan se annerledes ut enn hvordan du kan fortelle en kjæreste eller mann du bare har et tilfeldig forhold til.

Hvis du ikke vil fortelle faren om graviditeten, eller du føler deg utrygg å fortelle faren, kan situasjonen være helt annerledes.Det er derfor du må tydelig forstå hvilken type forhold du har og hvordan det kan påvirke måten du deler nyhetene dine på.

  • Ektemann:En uplanlagt graviditet i et sunt ekteskap er enVanlig forekomst.Imidlertid bare fordi du er giftbetyr ikke nødvendigvis at du er klar for dette barnet.Men det betyr at dette er en respektfull samtale du bør kunne ha, og forhåpentligvis kan du og mannen din støtte hverandre gjennom denne overraskelsen.

  • Kjæreste:Det er et bredt spekter av omstendigheter i denne kategorien.Det er klart, hvordan du kan fortelle en kjæreste om en uplanlagt graviditet vil bli lettere hvis du har vært sammen i årevis i stedet forBare dating i noen måneder.Uansett, hvis du føler deg trygg på å gjøre det, er det godt å ha denne praten tidlig og gi kjæresten din en sjanse til å være støttende og involvert.

  • Tilfeldig eller ukjent:Hvis faren til babyen er fra et tilfeldig forhold eller er ukjent, hvordan du kunngjør nyhetene dine vil bli håndtert fra sak til sak.Til syvende og sist er dette kroppen din og babyen din, så du kommer tilta avgjørelsenom hva du skal gjøre videre.Husk sikkerheten først;Du skal aldri ha denne samtalen hvis den kan være farlig for deg.Det er alltidStøtt hotlinesDu kan ringe for å snakke med en profesjonell om forholdet ditt, uplanlagt graviditet og mulige neste trinn.

Hvordan reagerer menn på uplanlagt graviditet?

Når du står overfor en uplanlagt graviditet, kan du fortelle at kjæresten eller mannen din kan være skremmende - spesielt når du ikke er sikker på hvordan han vil reagere.

Dessverre er det ingen måte å forutsi nøyaktigHvordan noen vil svaretil nyheten om graviditeten din.Hver situasjon er annerledes, og ikke enhver manns reaksjon vil være den samme.Hvordan partneren din reagerer vil avhenge av hans personlige situasjon og synspunkter på uplanlagt graviditet.

Imidlertid er det noen vanlige følelser en mann kan oppleve når du forteller ham om din utilsiktede graviditet:

  • Sjokk:Ikke planlagte graviditeter er bare det - ikke planlagt.Din manns eller kjærestens første reaksjon vil sannsynligvis være en overraskelse.Husk dine egne følelser da du først tok den graviditetstesten, og prøv å gi faren til babyen din tid til det første sjokket å slite av.

  • Glede og spenning:Mange menn ønsker å være fedre.Selv om dette svangerskapet var utilsiktet, kan en mann svare med ren lykke.Hvis du tror han er forberedt på å trappe opp og støtte deg som faren til babyen din, og hvis du er enig i at duføler deg klar til foreldre, dette kan være responsen du håpet på!Imidlertid er det viktig å vurdere dine egne følelser rundt denne svangerskapet og å være realistisk om din og farens evne til å ta vare på dette barnet før du tar noen store beslu*tninger.

  • Sinne eller fornektelse:Tenk på dine egne følelser når du lærte om din uplanlagte graviditet.Du har kanskje hatt en negativ reaksjon med det første.Kanskje du ble skuffet eller til og med sint på at du fant deg selv i denne vanskelige situasjonen.Kanskje du ikke en gang ønsket å tro at det var sant.Disse følelsene av skuffelse, sinne og fornektelse er også vanlige for menn.Noen ganger, når en mann er opprørt over nyheten om en uplanlagt graviditet, er det best å gi ham litt plass til å behandle følelsene sine.Hvis du er bekymret for at faren kan bli voldelig hvis han får vite om en uplanlagt graviditet,Ikke snakk med ham alene;Nå ut for hjelpførst.

  • Frykt:Endelig er noen følelser av frykt og nervøsitet vanlige blant alle forventningsfulle foreldre - og kanskje spesielt når en graviditet ikke er planlagt.Disse følelsene kan forsterkes hvis du eller faren erstår overfor andre utfordringeri livene dine.En uplanlagt graviditet er overveldende, og det å ikke vite hva du skal gjøre videre kan være skummelt.Hvis dette beskriver situasjonen din, kan du alltid ringe 1-800-Adoption for støtten dere begge trenger.

Oftest vil en mann svare med en komplisert blanding av disse og mange andre følelser.Forhåpentligvis, uansett hva hans personlige følelser handler om graviditeten, er responsen hans enmoden og støttende en.Når du forteller faren til en uplanlagt graviditet, fortjener du oppmuntring og å bli behandlet med respekt.Husk at uansett hvordan faren reagerer på din uplanlagte graviditet, er dette kroppen din, babyen din, livet ditt og ditt valg.

Uplanlagte graviditetsalternativer

Uansett situasjon med faren, har du flere uplanlagte graviditetsalternativer.Når du tenker på hvordan du skal fortelle faren til en uplanlagt graviditet, kan det være bra å ha disse i tankene.Å gå inn i samtalen med en ide om hvordan du ønsker å komme videre kan være nyttig.

  • Foreldre: De fleste uplanlagte graviditeter ender i foreldreskap.Hvis du er i en posisjon der du og partneren din kan oppdra en baby, kan dette være ditt første valg.I dette tilfellet kan du til og medHa det gøy med avsløringen.Omfavne den spennende delen av denne overraskelsen!

  • Abort: For mange kvinner er foreldreskap ikke et alternativ.I disse tilfellene har du rett til å avslu*tte graviditeten.Abortlover erannerledes i alle stater, og noen stater er veldig restriktive.Finn ut hva lovene er i din stat for å se om abort er et alternativ for deg, og veieFordeler og ulemper med abortnøye før du tar en beslu*tning.

  • Adopsjon: Alternativt kan duVelg adopsjon for babyen din.Hvis det er umulig å oppdra et barn, men du fremdeles vil gi babyen din muligheten til å ha et tilfredsstillende liv, kan adopsjon være det beste valget du noen gang vil ta.Det er også mangeFordelene med adopsjonfor fødsel mødre og fødselsfedre underveis.

Til syvende og sist, når du står overfor en uplanlagt graviditet, hvordan du kan fortelle mannen din eller kjæresten din, er det opp til deg - og det samme er beslu*tningen om hva du skal gjøre videre.

For profesjonell rådgivning og støtte under denne prosessen, kan du alltid ringe 1-800-Adoption for å snakke med en objektiv adopsjonsspesialist, eller starte medber om gratis informasjon her.Disse spesialistene vil hjelpe deg å forstå alle alternativene dine - ikke bare adopsjon - slik at du kan ta det beste valget for livet ditt.

Ansvarsfraskrivelse
Informasjon tilgjengelig gjennom disse koblingene er den eneste eiendommen til selskapene og organisasjonene som er oppført der.American Adoptions, Inc. gir denne informasjonen som en høflighet og er på ingen måte ansvarlig for innholdet eller nøyaktigheten.

Be om gratis informasjon

Se ventende familier

Amerikanske adopsjoner - Hvordan fortelle faren om en uplanlagt graviditet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6135

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.